Home Vesti Nastup pevačice Zejne Murkić na Svetski dan Roma

Nastup pevačice Zejne Murkić na Svetski dan Roma

703
0

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog strateškim aktom Vlade Republike Srbije prvi put započinje tradiciju obeležavanja najznačajnijeg nacionalnog praznika pripadnika romske nacionalne manjine, a to je Svetski dan Roma.

Svetski dan Roma biće obeležen nizom programa i aktivnosti koje će se održati 08. aprila 2023. godine sa početkom u 12.00 časova u Somboru, u sali Skupštine grada (zgrada Županije, Trg cara Uroša 1, Sombor).

Romska kultura biće predstavljena na savremen i edukativan način, ukazujući na značaj i doprinos romske populacije u našoj državi, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su nam zajedničke. Romi su poznati kao izuzetno profesionalni muzičari, a romska kultura prisutna je kao inspiracija u mnogim kulturama širom sveta.

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, svojim nastupom predstaviće se Zejna Murkić. Nastup će biti održan u Velikoj sali Gradske kuće (trg Sv. Trojstva 1, Sombor), sa početkom u 20.00h.

Zejna Murkić se pevanjem i plesom bavi od ranog detinjstva, a prve nastupe je imala sa svega 10 godina. Sa 16 godina počinje profesionalno da se bavi pevanjem i da nastupa širom zemlje i inostranstva. Zejna je široj javnosti poznata po učešću u takmičenju Operacija trijumf, dok je popularnost stekla kao članica grupe Luna. Svoj talenat iskazala je kroz komponovanje i pisanje tekstova za sebe, ali i druge izvođače.

Učestvovala je na izboru Pesma za Evroviziju ’22, gde se publici predstavila pesmom “Nema me” i ušla u finale ovog takmičenja. Godinu dana kasnije, ponovo učestvuje na Pesmi za Evroviziju ’23, sa pesmom “Rumba”, koja je osvojila visoko 7. mesto u finalu takmičenja.

Program događaja možete pogledati ulaskom na link: http://www.communications.rs/svetskidanroma/