Home Vesti New Media Education Centre: Polaznici učili o kriznom izveštavanju i radu u...

New Media Education Centre: Polaznici učili o kriznom izveštavanju i radu u dnevnoj štampi

1926
0

Škola za novinare i urednike u magazinima i na portalima “New Media Education Centre” uveliko je u toku i polaznici imaju priliku da uče o različitim vidovima novinarstva.

Proteklog vikenda, među predavačima su se našle i novinarke Ivana Konstantinović, O2 televizija i Jelena Subin, Novosti.

Ivana Konstantinović upoznala je polaznike sa kriznim izveštavanjem, a od Jelene Subin su imali priliku da čuju kakav je rad u dnevnim novinama.

Osmoro polaznika Škole za novinare i urednike u magazinima i na portalima će do kraja jesenjeg semestra razgovarati sa različitim predavačima koji će ih učiti i sa njima podeliti iskustva o onlajn novinarstvu, uređivanju i pisanju za magazine, putopisnom novinarstvu i mnogim drugim temama.

“New Media Education Centre” organizuju kompanije Color Media Communications i Ninamedia.

Color Media Communications u svom portfoliju ima četiri portala, jedan magazin i preko 70 događaja, konferencija i festivala. Ninamedia je kompanija koja se bavi praćenjem i analizom medijskog sadržaja, kao i organizacijom različitih događaja i festivala.

Kroz Školu za novinare i urednike do sada je prošla 21 generacija polaznika, a najuspešniji u generaciji dobili su posao na portalima, u magazina ili organizaciji konferencija i festivala.

Časove grupama od 12 do 15 polaznika drže dugogodišnji urednici, redaktori i novinari Color Media Communications i Color Press Grupe Lidija Ćulibrk, Robert Čoban, Mirjana Pantoš, Angelina Čakširan, Aida Bajazet, Žikica Milošević, Jasmina Ubiparip, ali i kolege iz drugih medija: Aleksandar Filipović, Jakša Šćekić, Marina Kosanović, Slobodan Savić, Vesna de Vinča, Eržika Pap Reljin, Branka Opranović i mnogi drugi.