Home Konferencije “Nova pismenost za novo doba” sutra u Narodnoj biblioteci Srbije

“Nova pismenost za novo doba” sutra u Narodnoj biblioteci Srbije

444
0

Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost (program Nova pismenost), kroz direktnu podršku i sporazume o saradnji s resornim ministarstvima u oblasti informisanja, telekomunikacija, obrazovanja i javne uprave ulaže tri miliona dolara kako bi se najbolje prakse digitalne, medijske i informacione pismenosti našle među temeljima savremenog srpskog društva.

Tim povodom u ponedeljak, 21. juna 2021. godine sa početkom od 9.00 časova u Narodnoj biblioteci Srbije organizuje se događaj pod nazivom „Nova pismenost za novo doba“.

Na događaju će se predstaviti priručnik medijske pismenosti za roditelje, javnu upravu i biznise, nastali kroz saradnju programa Nova pismenost i Ministarstva kulture i informisanja, dok će se u neformalnom delu događaja održati radionica medijske i informacione pismenosti za odabranu grupu onlajn influensera.

Na konferenciji će govoriti Slavica Trifinović, pomoćnica ministarke kulture i informisanja za informisanje i medije; dr Vladimir Pištalo, v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije; Darko Soković, direktor programa Nova pismenost; Goran Zarić, menadžer programa Nova pismenost; dr Ana Martinoli, vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, ekspertkinja za medijsku i informacionu pismenost; Olga Svoboda, majka tinejdžera, direktor TACK & TMI; Mihailo Kocić, influenser, student; Saša Mirković, predavač na Fakultetu za medije i komunikacije, ekspert za medijsku i informacionu pismenost; Ana Mirković, psihološkinja, ekspertkinja za medijsku i informacionu pismenost i mnogi influenseri.

Agendu događaja možete pogledati na linku: http://communications.rs/novapismenostjun/

Program Nova pismenost sprovodi se na osnovu međudržavnog sporazuma Vlada Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i usmeren je na rad s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom. Program sprovodi Propulsion u partnerstvu s Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Prate nas onlajn na fejsbuk kanalu Propulsion.