Home Travel NOVI SAD ZA POČETNIKE: Održana prva interaktivna radionica za mlade Novosađane

NOVI SAD ZA POČETNIKE: Održana prva interaktivna radionica za mlade Novosađane

1859
0

Juče je na Petrovaradinskoj tvrđavi održano jedno pravo malo druženje, a sigurno su se sklopila i neka nova prijateljstva, jer je preko šezdesetoro dece zvanično počelo svoju obuku u okviru ciklusa „Novi Sad za početnike“, zajedno sa Leonom Šurbanovićem, predsednikom UGRIP-a (Urbana gerila, ratnici iz podzemlja) udruženja koje već decenijama brine o čistoći i uređenju Petrovaradinske tvrđave kako delova iznad zemlje, tako i podzemnih laguma.

Ideja je da deca prođu obuke i radionice, kako bi na što bolji način prezentovali istoriju Novog Sada, a sve kroz igrokaze i scenski dijalog.

Nakon oficijelnog dela, svi prisutuni mogli su da čuju nešto više o radu Udruženja UGRIP, o načinu na koji će obuka biti realizovana, zatim o tome kako će prezentovati Grad Novi Sad, a pričalo se i o nagradama za najbolje.

Prve interaktivne radionice u centru grada biće organizovane 1. februara, na Dan grada, kada će mladi Novosađani predstavnike stranih delegacija, goste Grada i građane, na zanimljiv način, kroz pozorišne predstave, upoznati sa istorijom Novog Sada. Nakon toga, svake prve subote u mesecu, Novosađani i gosti grada imaće prilike da upoznaju Novi Sad iz ugla licenciranog turističkog vodiča, nakon čijeg obraćanja će mladi Novosađani izvoditi svoju predstavu na različitim lokacijama po centru grada.

Akciju realizuju Color Media Communications, u saradnji sa UGRIP-om, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada sa ciljem da i sami Novosađani što bolje upoznaju svoj grad kako bi priče o njegovoj bogatoj kulturno-istorijskoj baštini mogli da prenesu i drugima.

Foto: CMC