Home Travel Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Jevrejski Novi...

Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Jevrejski Novi Sad”

1029
0

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat NOVI SAD za početnike koji organizuje Udruženje INSTITUT ZA EVROPSKE VREDNOSTI, uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i medijsku podršku Kompanije Color Media Communications da se prijave za besplatnu tematsku turu “Jevrejski Novi Sad” koja će se održati 03. jula, s početkom u 18 časova. Mesto sastanka je kod ulaza u Jevrejskog groblje na Grbavici u ulici Doža Đerđa u Novom Sadu.

Ove subote, na poslednjoj besplatnoj vođenoj turi tokom 2021. godine, upoznaćemo se sa istorijom Jevreja u Novom Sadu i saznati više toga o procvatu jevrejske zajednice u međuratnom periodu i o njihovom stradanja u Drugom svetskom ratu. Nakon Jevrejskog groblja predviđen je obilazak Jevrejske ulice i Sinagoge gde ćemo čuti nešto više o jevrejskoj zajednici koja je jedna od najstarijih zajednica u Novom Sadu. Iskoristite jedinstvenu priliku da otkrijete nove činjenice o najvećem gradu u Vojvodini i saznate više o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice, tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada.

Tematske ture, sa početkom od 18.00h trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.

Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com.