Home Festivali Novosadski Oktoberfest: “Lisilo” pobednik takmičenja “Bitka bendova”

Novosadski Oktoberfest: “Lisilo” pobednik takmičenja “Bitka bendova”

1100
0

Četvrto izdanje “Novosadskog Oktoberfesta” održaće se 18. i 19. oktobra u Master hali Novosadskog sajma.

Juče je na Trgu slobode održano takmičenje u nošenju krigli, za muškarce i žene, o čemu više možete pogledati OVDE, kao i finale takmičenja neafirmisanih bendova “Battle of the bands” (“Bitka bendova”) čije smo učesnike imali prilike da čujemo ove nedelje, svake večeri na Trgu slobode.

Pobedu je odneo bend “Lisilo” iz Beograda koji se u finalnoj večeri takmičio sa bendom “Desert Fox” iz Mladenovca.

U žiriju su se momci iz benda “Sanitarijum“, prošlogodišnji pobednici “Bitke bendova” koje ove godine imamo priliku da slušamo i na bini Oktoberfesta, prve večeri festivala, a zajedno sa njima nastupe bendova je ocenjivao i Žikica Milošević iz novosadskog benda “Sputñik” koji je nakon glasanja i proglašenja pobednika i nastupio na bini na Trgu slobode.

Lisilo“, alternativni autorski rok bend iz Beograda koji ćemo imati prilike da slučamo naredne godine na bini “Novosadskog Oktoberfesta”, osnovan je u jesen 2018. godine, kao logičan rezultat kreativne hemije koja se rodila između članova tokom rada na zajedničkim projektima u prošlosti. Članovi benda su: Aleksa Prljević Prlja – bubnjevi, sample pad; Marko Narančić Narke – bas gitara i prateći vokal; Jovan Đukić Jocan – midi klavijatura, semplovi, gitare i Nikola Dragašević Artur – gitara, glavni vokal.

Pored piva, kobasica i pereca, očekuje vas muzički program u sklopu kog će nastupiti neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 su: “Blaža i kljunovi”, “Atomsko sklonište”, “Van Gogh”, “Zbogom Brus Li”, “Ortodox Celts”, “Jura Stublić i Film”, “Električni orgazam”, “Dejan Petrović i Big Band”i mnogi drugi. Ovo su samo neka od imena sa programa, a za svakoga je spremljeno nešto za određeni muzički ukus.

Fеstivаl “Novosadski Oktoberfest” prošle godine je okupio preko 15 hiljada posetilaca, popilo se preko 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i desetina zanatskih, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

Ako još niste kupili karte, požurite na sajt www.gigstix.com ili na neko od prodajnih mesta GIGS TIX-a, a još informacija o Novosadskom Oktoberfestu potražite na: http://oktoberfest2019.org/program-2019/ , https://www.facebook.com/ns.oktoberfest/.