Home Vesti Održan EESTech Challenge hakaton

Održan EESTech Challenge hakaton

945
0

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u subotu, 2. marta održan je EESTech Challenge hakaton, na kome je osam timova i 24 takmičara imalo priliku da oproba svoje veštine na polju Internet of Things. Na početku hakatona student su dobili zadatak na temu Pametna farma na koji je trebalo da predstave svoje radove.

Na otvaranju hakatona prisutne takmičare pozdravio je profesor Bojan Lalić, savetnik Ministra za inovacije i tehnološki razvoj koje je podržalo održavanje ovogodišnjeg takmičenja.

Takmičari su u toku 12 radnih sati, razvijali svoju ideju i aplikacije da bi na kraju svoj rad prezentovali stručnom žiriju iz OBLO Living-a, koji je odabrao najbolje.

Na svečanom zatvaranju koje održano 4. marta govorio je Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zdravko Jelušić, predsednik skupštine Novog Sada kao i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački.

Specijalnu negradu za najmlađe participante osvojio je tim „ESIIT“. Drugo mesto pripalo je timu „PlusPlus“. A pobednički tim „Insekticid“, pored osvojenih vrednih nagrada, plasirao se i na Finalnu rundu hakatona koja se održava u Minhenu, gde će se okupiti pobedničke ekipe iz 20 gradova iz cele Evrope.