Home Izložbe Otvaranje izložbe “Nadežda Petrović – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”,...

Otvaranje izložbe “Nadežda Petrović – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”, 29. jun 2023, Čačak

384
0

U saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije i Umetničkom galerijom Nadežda Petrović u Čačku, Udruženje HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications kao generalni medijski partner, nastavljaju popularizaciju slavnih srpskih i jugoslovenskih slikara uz angažman čuvenih umetničkih i modnih fotografa.

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu, Galeriji Milan Konjović u Somboru, Muzeju Grada Beograda, gde su bila izložena originalna dela Paje Jovanovića uz njihove klasične citate ili replike savremenih fotografa, zatim spektakularnog predstavljnja stvaralaštva Milene Pavlović Barilli u njenom rodnom Požarevcu, a zatim i u Beogradu u Italijanskom Institutu za kulturu, ovoga puta u fokusu je opus Nadežde Petrović, najznačajnije srpske slikarke s kraja 19. i početka 20. veka.

Svečano otvaranje izložbe “Nadežda Petrović – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela”, biće održano u četvrtak, 29. maja 2023, u pešačkoj zoni ispred hotela “Beograd” u Čačku. 

Reprodukcije Nadeždinih originalnih dela, kao i umetničke fotografije biće postavljene na specijalnim panoima, u okviru izložbe, kao doprinos aktivnostima grada Čačka, ovogodišnje prestonice kulture.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju do sredine jula.