Home Vesti Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” sutra u Požarevcu

Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale Srbiju” sutra u Požarevcu

714
0

Posle velikog uspeha kampanje “ONI SU MENJALI SVET” , kompanija “Color Media Communications“, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, AMS osiguranjem i Apatinskom pivarom- Jelen pivo “ŠAMPIONI SVAKI DAN”, kampanju nastavlja i u 2020. godini.

Kampanja “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE SU MENJALE SRBIJU” ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz Srbije.

Pored fotografija i teksta, posetioci izložbe će biti u prilici da čuju i životne priče osoba koje smo uvrstili u projekat, kako bi se čuo glas onih koji se suočavaju sa večitom stigmom zbog različitosti.

Otvaranje izložbe će se održati u Požarevcu, u Tabačkoj čaršiji, u utorak, 29. septembra, sa početkom u 16.00h.

Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti Dejan Krstić, član gradskog veća Grada Požarevca i priholog Vladan Bošković, a predstaviće se i neke od osoba koje smo uvrstili  projekat, odnosno:

Predstavljanje osoba koje smo uvrstili u projekat:

  • Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojčice sa autizmom;
  • Jovana Lazić, između druge i treće godine života dijagnostikovan joj je autizam kao razvojni poremećaj, što je nije sprečilo u daljem napredovanju i izražavanju kroz muziku. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada u oblasti muzike;
  • Nevenka Gajić, doktor vererinarske medicine, predsednica Udruženja za pomoć osobama sa L-Down sindromom “8-mi dan”, majka troje dece od kojih je jedan dečak sa L-Down sindromom.