Home Festivali Otvoren „Vaskršnji festival kod Hrama“: Danas izložba vaskršnjih jaja, radionica i koncert...

Otvoren „Vaskršnji festival kod Hrama“: Danas izložba vaskršnjih jaja, radionica i koncert Filipa Žmahera

269
0

Puštanjem balona u vazduh „Vaskršnji festival kod Hrama“ otvoren je u ponedeljak, 9. aprila, na platou ispred Hrama Svetog Save.

Prethodno su najmlađi uživali u druženju sa prijateljima iz „Svetosavskog zvonceta“, Svete Srbije i Osmeha na dar, kao i u radionici „Baš dobra priča“.

Program je zatvoren 10. „Vaskršnjim koncertom horova“ u Kripti Hrama, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja, a publici su se predstavili: Dečiji hor „Branko“ Niš, Dečiji hor „Kolibri“, Dečiji hor RTS-a, Hor “Collegiummusicum”, „Beogradski madrigalisti“ i Hor AKUD „Ivo Lola Ribar“.

Današnji program počinje izložbom vaskršnjih jaja u organizaciji Srpske Krune od 11 časova na platou ispred cvetnog zida. Od 16 časova organizuje se radionica pravljenja nakita.

Od 20 časova, na bini će nastupiti Filip Žmaher.

Tokom dve nedelje festivala, do 22. aprila, slavićemo najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, dolazak proleća i buđenje prirode.

Kroz cvetne instalacije, zid od prirodnog cveća, motive leptira, ukrašenih jaja, vaskršnjih zeka i prirode, biće priređen bogat svakodnevni program u vidu radionica, nastupa dečijih horova i bendova, druženje sa sportistima, poznatim ličnostima i mnogim drugima.

U autentičnim drvenim kućicama prodaju se suveniri, rukotvorine, slatkiši, kolačići…

Na platou ispred Hrama postavljen je i retro karusel koji je posebna atrakcija za najmlađe posetioce.

Program festivala možete pratiti na linku www.color.rs/vaskrskodhrama/program.html i na zvaničnoj Fejsbuk stranici Vaskršnji festival kod Hrama

„Vaskršnji festival kod Hrama“ organizuju kompanije „Color Media Communications“, „Ninamedia“ i HBO Color Media Events u saradnji sa Hramom Svetog Save.

“Vaskršnji festival kod Hrama” održava se uz pokroviteljstvo Njegove Svetosti Patrijarha srpskog G. Irineja i predsednika Republike Srbije.

Prijatelji festivala su: Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde, Raiffeisen banka, Opština Vračar, Narodna biblioteka Srbije, DexyCo, Neretva Komerc.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here