Home Vesti Otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Vrbasu

Otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Vrbasu

1378
0

Interaktivna izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” otvorena je juče, 10. septembra, na Trgu Nikole Pašića u centru Vrbasa. 

Izložbu su otvorili Milan Glušac predsednik opštine Vrbas i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine.

Program je nastupom na violini upriličila Teodora Despotović, učenica OŠ “20 Oktobar” iz Vrbasa, koja je ujedno i učenica petog razreda Osnovne muzičke škole iz ovog mesta.

Realizaciju izložbe je podržalo i udruženje građana “Ženski centar- Horizont” iz Vrbasa.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici opštine Vrbas, učenici osnovnih škola kao i članovi udruženja osoba sa invaliditetom.

Posetioci će tokom deset dana biti u prilici da se informišu o životu poznatih osoba iz celog sveta, koje su, uprkos ozbiljnim hendikepima, uspele da istraju u svojim idejama i maumima.

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje se menjale svet” sprovodi kompanija Color Media Communikations u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapoljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu.

Tokom 2019. izložba će gostovati u 6 gradova širom Srbije, a Vrbas je treći po redu grad u kom izložba gostuje.

Izvložba je otvorena u centru Novog Sada početkom jula, a gostovala je i na Štrand Summer Festu, kao i u centru Popinaca.