Home Festivali Pesmom i igrom zagrevamo se na “Novosadskom Winter Festu”

Pesmom i igrom zagrevamo se na “Novosadskom Winter Festu”

1679
0

Hor “Hohlomuški” koji je sinoć trebalo da nastupa je zbog bolesti članova nažalost morao da otkaže nastup. Želimo im da što pre ozdrave i da nam se pridruže na raspevanoj jelki.

U pomoć su nam priskočili drugari iz Centra za muzičko obrazovanje “Muzika” i svojim nastupom još jednom oduševili publiku. Oni su izveli dobro poznate novogodišnje pesme uz koje su naši najmlađi posetioci plesali.

Pre nastupa hora svim prisutnima obratio se naš gost Vojislav Malešev, frontmen grupe “Drum ‘N’ Zez”. On je rekao da u Novom Sadu najviše voli Dunav, kojem je i posvetio jednu svoju pesmu, porodicu i bliske prijatelje, pozorište i razigranu decu koja trče po ulicama.

Večerašnji program nažalost moramo da otkažemo zbog lošeg vremena i kiše. Raspevana jelka ponovo će zasijati i zapevati sutra od 18h.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

I ove godine nagrađujemo najlepše pismo Deda Mrazu. Najmlađi svoja pisma Deda Mrazu mogu da ubace u veliko crveno sanduče, a vlasnika najlepšeg pisma nagradićemo putovanjem. Izvlačenje se održati u subotu 23.12.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. “Novosadski Winter Fest” otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.