Home Festivali “Petrovaradinski karneval” raspisao konkurs za zvanični kostim karnevala!

“Petrovaradinski karneval” raspisao konkurs za zvanični kostim karnevala!

1795
0

HKPD Jelačić iz Petrovaradina i Udruženje građana Petrovaradin Media uz podršku Grada Novog Sada i AP Vojvodine obnavljaju tradiciju “Petrovaradinskog karnevala” i Novom Sadu donose novu veliku turističku manifestaciju.

Pored brojnih izložbi i predavanja, centralni događaj karnevala biće “Velika karnevalska povorka” u subotu 18.02.2023. godine.

“Petrovaradinski karneval” je raspisao i konkurs za zvanični kostim karnevala. Svi dizajneri koji žele da učestvuju mogu da pošalju svoje radove do 10. februara na mail adresu: ivana.damjanovic.cpg@gmail.com

Propozicije konkursa

Pravo učešća na konkursu imaju svi modni dizajneri, studenti dizajna, kostima i svi oni koji se bave modnim dizajnom.

Kandidati treba da se predstave na temu – KARNEVALSKI KOSTIM, odnosno da predstave svoju viziju zvaničnog kostima Petrovaradinskog karnevala. Prijava za konkurs treba da sadrži sledeće elemente:

• Kratku biografiju sa ličnim podacima (ime i prezime, kontakt telefon, e-mail, Instagram/FB profil)
• Dve modne skice (u formi crteža/skice ili kolaža ili grafičkog kompjuterskog rešenja)

Svi pristigli radovi biće izloženi na izložbi u Spomen-kući Bana Josipa Jelačiča u Petrovaradinu u periodu od 11.2. do 21.2.2023.godine.

Stručni žiri će nakon festivala odlučiti koji je najbolji rad i poručiti od autora izradu 20 zvaničnih kostima za Petrovaradinski karneval 2024.

Sa detaljima programa “Petrovaradinskog karnevala” možete se upoznati OVDE