Home Vesti Pogledajte kako je bilo na tribini “Žene žive i na selu” u...

Pogledajte kako je bilo na tribini “Žene žive i na selu” u Kucuri

63
0

Osma po redu tribina “Žene žive i na selu” održala se u Mesnoj zajednici u Kucuri, u utorak, 10. septembra, s početkom u 18 časova.

Tribinu su otvorili Milan Glušac predsednik opštine Vrbas i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine.

Prisutnima se ovom prilikom obratila i Mirjana Koprivica, predsednica UG “Ženski centar-Horizonti” koja je ujedno bila i domaćin jučerašnje tribine, a kojoj se posebno zahvaljujemo na angažovanju, nakon koje je govor održala i  Dr Ana Varga iz ambulante u Kucuri koja je istakla koliko su važni primarna zdravstvena zaštita i preventivni pregledi.

Na panel diskusiji, o životu žena i svakodnevnim borbama i izazovima sa kojima se susreću na selu govorili su iz svog ličnog iskustva: Vesna Ragaji Cap, nastavnica biologije; Aranka Međeši, prevodilac, Etno klub “Oteto od zaborava” u Kucuri; Nada Hornjak, preduzetnica i Jelena Buila, vaspitačica.

Kampanja “Žene žive i na selu” , čiji je cilj osnaživanje žena u ruralnim predelima, pokrenuta je simbolično 8. marta 2019. godine statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Ova kampanja sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

O čemu se sve na tribini govorilo pogledajte na video snimcima u nastavku:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here