Home Festivali Pravo proleće počinje SPRING FEST-om na Sava Promenadi: Bogat program manifestacije u...

Pravo proleće počinje SPRING FEST-om na Sava Promenadi: Bogat program manifestacije u samom srcu Beograda

222
0

Svojevrsni doček proleća, buđenja prirode i svega lepog u njoj, ove godine biće organizovan u vidu manifestacije Spring fest! Kompanija Belgrade Waterfront, u saradnji sa kompanijama Color Media Communications i Ninamedia, od 12. do 26. aprila na Sava Promenadi organizuje festival koji slavi najlepše godišnje doba. Kroz cvetne instalacije i dekoracije, motive leptira i prirode, osmišljen je bogat program za sve one koji u naredne dve nedelje aprila posete omiljeno beogradsko šetalište.

Tokom otvaranja manifestacije 12. aprila od 18 časova, najmlađi Beograđani imaće priliku da uživaju u druženju sa klovnom Šašavkom, kao i u nastupima dečjih horova. Prvi vikend festivala obeležiće kreativna radionica Vijuganje, nastup pozorišne trupe „Šašava družina“ i deci omiljeni face painting. Odrasli će ovo vreme moći da provedu baveći se jogom ili u razgovorima o roditeljstvu za koji će biti zadužena life coach Jelena Sekulić Maksimović.

Manifestacija Spring fest trajaće dve nedelje i ponudiće raznolik sadržaj za sve posetioce. Mališani će moći da prisustvuju različitim edukativno-kreativnim radionicama, koje uključuju crtanje, pravljenje figurica od plastelina i osmišljavanje dekorativnih predmeta od cveća i voća. Ovaj dečiji kutak biće prava kreativna oaza, a posebna atrakcija za mališane biće i vožnja na karuselu.

Za dame je predviđen specijalan program za opuštanje, uz aromaterapiju, dekupaž radionice, šminkanje i konsultaciju sa ličnim stilistima. One će moći da čuju i zanimljive priče o poludragom kamenju, kao i da uživaju u druženju sa astrolozima i saznaju koje zvezde su im naklonjene.

U saradnji sa muzejima, galerijama i drugim kulturnim ustanovama, biće upriličene i književne večeri, izložbe slika i umetničkih radova, likovne radionice, razgovori sa poznatim piscima, projekcije filmova i mnoštvo drugih aktivnosti. Prolećnu atmosferu festivala upotpuniće nastupi horova i bendova, perkusionisti i muzičke radionice, dok će za ljubitelje sporta biti organizovani crossfit treninzi, časovi joge, tai chi, kao i simulacija veslanja na travi.

Na šetalištu će biti postavljene i autentične kućice u kojima će se prodavati suveniri, saksijsko cveće, a neće nedostajati ni poslastice – slatkiši i čokolade. Pravo proleće počinje na Sava Promenadi, pa dođite da zajedno uživamo u njegovim čarima!

Detaljan program otvaranja Spring Fest-a možete pogledati u nastavku, a celokupan program festivala na sajtu www.color.rs/springfest.

OTVARANJE SPRING FEST-A

Petak, 12.04.

18:00 – 18:30  Nastup dečjeg hora Fondacije Laza Kostić i Predškolske ustanove „11. april“

18:00 – 20:00  Klovn Šašavko – balondžija

19:00 – 20:00  Muzičiki program – Duo Bravissimo

Subota, 13.04.

13:00 – 15:00  Kreativna radionica Vijuganje

16:00 – 17:00  Joga savez Srbije (Vesko Minčić – instruktor joge će održati čas joge)

17:00 – 18:00  Face painting za najmlađe – animatorska i pozorišna trupa „Šašava družina“

Nedelja, 14.04.

13:00 – 15:00  Dečija kreativna radionica

16:00 – 17:00  Jelena Sekulić Maksimović – life coach, razgovori o roditeljstvu

17:00 – 18:00  Face painting za najmlađe – animatorska i pozorišna trupa „Šašava družina“

Na Veliki petak 26.04. biće organizovana kreativna dečja radionica farbanja jaja od 13 do 15 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here