Home Festivali Predstavljen treći festival nacionalnih kuhinja #FoodPlanet2019

Predstavljen treći festival nacionalnih kuhinja #FoodPlanet2019

1440
0

Treći festival nacionalnih kuhinja „Food planet“ biće održan od 9. do 30. septembra na Trgu slobode, a tim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare. Ove godine svoju nacionalnu kuhinju predstaviće 20 zemalja, od kojih se Irak predstavlja po prvi put.

Ovim putem, najavljeno je gastronomsko uživanje, kao i prethodne dve godine, sa ciljem, ne samo da se predstave nacionalne kuhinje, već i turističke ponude zemalja učesnica.

Festival organizuju kompanije “Color Media Communications” i “Ninamedia”. Ispred kompanije Ninamedia obratila se Milena Biga rekavši da je u okviru prošlogodišnjeg festivala podeljeno preko 10.000 obroka, dok je u dodatnim sadržajima učestvovao i veći broj ljudi.

Ove godine festival će otvoriti ambasada Meksika i to pripremom tradicionalnog Meksičkog jela, te je tim povodom gost na konferenciji bio ambasador Marco Antonio Garcia Blanco.

Predsednik Color Press Grupe Robert Čoban najavio je održavanje humanitarne gala večere u okviru festivala. Večera će biti održana 16. septembra na Trgu slobode, pa je zato i ponela naziv Večera kod Miletića, a sav prihod namenjen je Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Festrival se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i Udruženja Subsidium, dok je generalni sponzor Zaječarsko pivo.

Večera kod Miletića uključuje predjelo, dva jela, desert, aperitiv, vodu i vino, a rezervacija jednog mesta iznosiće 5.000 dinara. Svi zainteresovani svoje mesto mogu da rezervišu putem mejla maja.miskovic.cpg@gmail.com

Više detalja o festivalu pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/