Home Festivali Predstavljena “Asocijacija za promociju srpske hrane” na Danubius Food Planetu

Predstavljena “Asocijacija za promociju srpske hrane” na Danubius Food Planetu

355
0

Drugi po redu Festival nacionalnih kuhinja “Danubius Food Planet” počeo je 11. maja na Trgu slobode u Novom Sadu i sve do 3. juna posetiocima će se predstaviti 23 zemlje.

U subotu, 19. maja, predstavili smo Novosađanima novoosnovanu Asocijaciju za promociju srpske hrane. Asocijacija je neprofitna organizacija čiji je cilj jačanje prehrambene industrije kroz promociju i pozicioniranje srpske hrane kao prepoznatljivog brenda. Uz podršku USAID Projekta za konkurentu privredu, omogućićemo već ovog leta domaćim proizvođačima i start up preduzećima da se predstave na najvećem sajmu visokokvalitetne hrane, Summer Fancy Food Show u Njujorku, prvi put posle pauze od sedam godina. Proizvođači koji će Srbiju predstavljati na Summer Fancy Food Show-u u Njujorku su: Flora d.o.o, Vrtlari, Planinsko blago, Basket Zdravija Hrana Made By Hand, Happy Honey, Suncokret, Global Foods, Laki, Drenovac.

Sa nama su na Trgu slobode bili Branislav Sekulić – Vrtlari doo, Tanja Olajdžija – savetnik za zdravu ishranu – Happy Honey, Ksenija Perčić – Suncokret doo i Andrija Mišković – Global foods doo, koji su rekli da odlazak na Summer Fancy Food Show-u u Njujorku jeste ogromna prilika da svoje proizvode prikažu svetu.

Novosađani su imali priliku da degustiraju 300 besplatnih zalogaja napravljenih od proizvoda ovih izlagača, a svi zainteresovani sve do kraja festivala mogu da kupe ove proizvode u kućici “Asocijacije za promociju srpske hrane”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here