Home Konferencije Preko 700 učesnika diskutovalo o digitalnim trendovima tokom dva dana konferencije „Digital...

Preko 700 učesnika diskutovalo o digitalnim trendovima tokom dva dana konferencije „Digital 2017“

1983
0

Preko 700 učesnika iz oblasti medija i telekomunikacijama učestvovalo je na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji „Digital 2017“, koja se ove godine, u organizaciji Color Media Communications, održava po četvrti put.

Konferenciju su otvorili Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja i Branko Ružić, ministar državne upravne i lokalne samouprave.

Uslovi u kojima danas radimo dramatično se menjaju. Danas smo svedoci napretka komunikacione i informacione tehnologije. Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji ništa nije nemoguće i mašta nije granica. Sada prisustvujemo tehnološkim promenama koje su zaprepaštujuće i omogući će nam lakši pregled sadržaja. Za kraj želim svim učesnicima uspeh u radu ove konferencije. Ovo je jedan u nizu značajnih aktivnosti koje se moraju sprovoiti u procesu digitalizacije”, rekao je ministar Vukosavljević.

Vaša upornost da požurimo sa modernizacijom je uporna i hvala vam na tome. Danas želimo brzu i efikasnu upravu za građane Srbije. Želimo javnu upravu koja brzo pruža usluge, da pratimo trendove. Postavili smo osnove koje omogućavaju unapređenje uprave. U periodu od godinu dana pustili smo u rad nekoliko elektronskih usluga. Posebno bih istakao eZUP zahvaljujući kojem je država od 1. juna ove godine uštedela 15.000 dokumenata. eZUP omogućava državnim službenicima da pristupe do 14 različitih dokumenata koji su im potrebni za postupanje, poput izvoda, uverenja i različitih potvrda. Osnovana je kancelarija za IT koja direktno odgovara premijerki. Nakon današnjeg dana se nadam  da ću dobiti što veći broj  sugestija koje će se ove jeseni voditi u raspravi i  razmatrati u parlamentu”, rekao je ministar Ružić.

Na otvaranju su govorili i Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, i ambasadorke Indije Nj. E. Narinder Čauhan i Izraela Nj. E. Alona Fišer-Kam.

Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, koji je otvorio prošlogodišnju konferenciju, održao prezentaciju pod nazivom “#UKSRB180 – Diplomatska istorija se sreće sa digitalom”.

Tokom dva dana, publika je u prepunoj sali Hotela Metropol u Beogradu, pratila devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija. Učesnici su razgovarali o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, milenijalcima, gorućim temama domaće IT scene i drugo.

#Digital je jedini skup koji okuplja prve ljude vodećih operatera, a ove godine su o telekomunikacionom tržištu i trendovima govorili Ingeborg Øfsthus, generalna direktorka Telenora Srbije, Predrag Ćulibrk, izvršni direktor Telekoma Srbije, Viktorija Boklag, direktorka SBB-a i predsednica za marketing i medije United Grupe, Jacky Zhao, regionalni direktor Huawei Device za Srbiju, Dejan Turk, izvršni director VIP Mobile i Slobodan Đinović, generalni direktor kompanije Orion telekom.

O budućnosti digitalnog plaćanja i inovacijama govorio je Dmitrij Mamzeliev odgovoran za razvoj i isporuku Visa Core proizvoda u okviru regiona Zajednice nezavisnih država i regiona Jugoistočne Evrope.

Veliku pažnju publike izazvala je prezentacija Lenje Faragune, MarCAREting and Clarity Coacha, marketing konsultanta, preduzetnice, jedne od najzanimljivijih govornica današnjice.

Ove godine u razgovoru “1 na 1”, o regionalnoj ekspanziji globalnog brenda u oblasti kreativnih industrija, sa Dušanom Kovačevićem, direktorom Exit festivala, razgovarao je Tomislav Ricov, Weekend Media Festival.

Samo neki od ovogišnjih učesnika su Michael Moriarty, AMCNI, Benjamin Rušin, We Are Developers, Nebojša Bradić, RTS, Vuk Kosovac, Societe Generale, Vladimir Gašić, Dorcel TV, Dragana Tešić, Con film, Zoran Cvetanović, Art Vista, Aleksandra Subotić, United Media, N1, Manja Grčić, Antena Grupa, Sanja Busić, Marbo, Voja Žanetić, marketing agencija MOSAIC, Aleksandra Radujko, New Media Team, Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd, Tanja Vojtehovski, novinar, Milomir Marić, Happy TV, Maja Vujašković Đureinović, IKEA, Danijel Koletić, PRO PR, Dragan Varagić, digital expert, Ivana Konstantinović, B92, Boban Jevtić, Filmski centar Srbije, Radomir Lale Marković, TAG Media, Miloje Sekulić, Internet consultant, Slobodan Marković, RNIDS, Vukašin Stojkov, Startit,  Tomislav Ricov, Weekend Media Festival, Marija Matić, Direct Media i mnogi drugi.

Učesnici konferencije “Digital 2017” imali su priliku da posete Beli dvor i uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju se sa istorijom, umetnošći i kulturom ovog kompleksa. Poseban ugođaj napravila je prijatna dobrodošlica njegovog kraljevskog visočanstva Aleksandra Karađorđevića i njegove supruge princeze Katarine.

Prijatelji konferencije su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, VISA, Huawei, Telenor, FOX Network Group, Viasat World, AMS osiguranje, AMC,  Eurocomm-PR – predstavništvo Grada Beča u Beogradu, ART Vista, Arena Cineplexx, Roda Cineplexx, Orion Telekom, Societe Generale Srbija, CBS Reality, VOX Electronics, Carlsberg Srbija, Marbo, Dorcel TV

Zvaničan telefon konferencije je Huawei P10.

Zvanična banka konferencije je Societe Generale Srbija.