Home Festivali Proglašeni pobednici na festivalu “Božićna čarolija”: Andrijana Barjaktarević je novosadski “Heroj ulice”

Proglašeni pobednici na festivalu “Božićna čarolija”: Andrijana Barjaktarević je novosadski “Heroj ulice”

744
0

Izbor u okviru akcije „Heroj ulice” koji su treći put zaredom organizovali kompanija „Color Media Communications”, dnevni list „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, završen je svečanim proglašenjem pobednika konkursa koje je ove godine održano u sklopu festivala “Božićna Čarolija” koji se održava na platou ispred tržnog centra “Promenada”.

Prethodna dva meseca, naši sugrađani su prijavljivali kandidate za koje smatraju da svojim nesebičnim postupcima doprinose boljem i lepšem Novom Sadu, a posetioci festivala juče su bili u prilici da se upoznaju sa humanitarnim radom naših ovogodišnjih heroja.

Članovi žirija su i ove godine imali su veoma težak zadatak da u mnoštvu prijavljenih plemenitih i humanih ljudi, izaberu najvećeg heroja i pobednika ovogodišnjeg konkursa. Ipak, odlukom žirija, koja je ove godine zaista bila nikad teža, pobednica ovogodišnjeg konkursa je medicinska sestra Andrijana Barjaktarević, koja radi na hemato-onkologiji Dečije bolnice, o kojoj smo čuli sve najlepše, na prvom mestu da je divno biće, pre svega čovek i izuzetan zdravstveni radnik.

– Stručna, odgovorna, brza, zna “posao u prste’”, mila, nasmejana, topla, osoba od poverenja na koju se možete osloniti  u bilo koje doba dana i noći – samo su neki od epiteta i osobina koje o njoj navode mame čiji su se mališani borili sa ovom opakom bolesti a koje ističu da niko ne ume da ohrabri roditelja kada je skrhan, niti da smiri uznemireno dete kao ona. Sestra Andrijana osvaja svako dete, a majke ostavlja bez daha. Sama Adrijana ističe da je recept za sreću i zadovoljstvo ljubav prema poslu koji se obavlja, kao i da je u mnogim situacijama najbolji lek osmeh i iznad svega dobra komunikacija.

Među prijavljenim kandidatima za konkurs “Heroj ulice” našla se i Novosađanka, Maja Radaković, koja je nesebičnim trudom i zalaganjem učinila da Detelinara bude i lepša i bolja za život. Posebno se istakla njena požrtvovanost i zalaganje u organizovanju humanitarnih akcija za prikupljanje sredstava za lečenje novosadskih mališana. Osim raznih bazara i različitih humanitarnih akcija, Maja već drugu godinu zaredom, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, oslikava zimske motive na ulazima zgrada, a prikupljen novac uplaćuje kao donaciju za neko bolesno dete.
Molim vas, pozdravite Maju aplauzom.

Među prijavljenim kandidatima bio je i Nebojša Nikolić, otac troje dece, koji svoje mališane humanosti najbolje uči kroz svoje aktivnosti, što je dobar primer i drugim roditeljima. Za njega kažu da je vrlo poseban, doslovce hiperaktivan čovek, kog jednog dana vidite u Hrvatskoj, drugog u Srbiji, a trećeg u Makedoniji, u njegovim humanitarnim izazovima i akcijama za svu ugroženu decu i osobe sa invaliditetom, predstavljajući tako savršen primer nekoga ko podiže lestvicu u socijalnoj podršci i zaštiti ugrožene dece i mladih. O njegovim brojnim aktivnostima mnogo toga može da se kaže, zbog čega je upravo on nadahnuo svoje kolege da ga prijave na konkurs Heroj ulice.

Naši sugrađani iz Sremske Kamenice ove godine predložili su svog heroja. U pitanju je Stevan Šukara, majstor velikog srca. Uvek komšijama na usluzi i spreman da se nađe u nevolji. Komšije kažu da nema boljeg i humanijeg čoveka u kraju. “Steva je neko ko je uvek tu za nas, neko ko će nam popraviti sve, od igle, do lokomotive, dolazi odmah, na prvi poziv, bez bilo kakvih izgovora. Steva nije samo dobar majstor, vec i dobar čovek, koji svojom pojavom i svojim šalama dan čini lepšim. Mi iz ulice ,,Branka Ćopica” iz Sremske Kamenice ponosni smo na njega i zato je on heroj naše ulice.”

Štićenici Dečijeg sela, imaju svog heroja, vaspitača Radeta Obradovića.  “Ako Vam život podeli takve karte da odrastate bez roditelja, u ustanovi za decu bez roditeljskog staranja, onda je vaspitač neko ko se trudi da vam detinjstvo učini lepšim i boljim, kako se ne biste razlikovali od ostale dece. Neko ko je uvek tu da zameni roditeljsku ljubav u meri u kojoj je to moguće.
Za nas je heroj onaj ko nas je izveo na pravi put. Ne samo heroj ulice nego životni heroj. To je naš čika Rade i mnogo mu hvala na svemu”, kažu štićenici Dečijeg sela.

Nakon proglašenja pobednika konkursa za “Heroja ulice” na bini festivala “Božićna čarolija” nastupili su talentovani članovi hora “Sveti Vasilije Ostroški”,

Festival “Božićna čarolija” traje sve do 10. januara, a osim zabavnog programa, na platou ispred tržnog centra “Promenada”, u praznično ukrašenim drvenim kućicama posetioci mogu da kupe raznovrsne praznične rukotvorine, dekupaž predmete, nakit, slatke i slane gurmanluke, kao i kuvano vino i čaj koji su neizostavni deo svakog zimskog festivala.

Partneri festivala su: Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, TC Promenada, JP Vojvodinašume, Coca-Cola, Heineken sa brendom Zaječarsko, Orbit, San Creme keks kompanije Mondelez i VODA VODA Vodica.