Home Vesti Projekat “Zelena Srbija”: Obnavlja se stogodišnji drvored, simbol Inđije

Projekat “Zelena Srbija”: Obnavlja se stogodišnji drvored, simbol Inđije

875
0

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, realizovaće akciju sadnje drveća u Inđiji u okviru projekta „Zelena Srbija“. Stabla kuglastog bagrema biće zasađena u centru grada, dok će stabla divljeg kestena biti zasađena u Parku Kraljice Marije u petak, 10. decembra, u 12 časova. Ovim sadnicama obnoviće se stogodišnji drvored divljeg kestena koji je i simbol opštine Inđija.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje.

Prisutnima će se nakon sadnje obratiti:

  • Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija,
  • Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
  • Slađana Dabić, stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma JP „Vojvodinašume”,
  • Dušan Lemajić, direktor JKP „Komunalac“,
  • Predstavnik OTP banke Srbije,
  • Jasmina Šrndić, korporativne komunikacije, Lidl Srbija.

SRBATOM nastoji da projektom „Zelena Srbija“ unapredi kvalitet životne sredine i da utiče na zdravlje ljudi ozelenjavanjem i pošumljavanjem, koji su primarni faktor za bolji kvalitet našeg okruženja. Povezivanjem državnih institucija, lokalnih samouprava, sa najboljim praksama drugih prijateljskih zemalja, kroz niz ekoloških aktivnosti, Direktorat daje primer i ukazuje na to da brinu za prirodu koja nas okružuje.

U okviru projekta, koji se već drugu godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije, do sada je akcija sadnje realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevcu, Kragujevcu i Subotici. Inđija je deseta po redu koja se priključila ovom projektu.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl Telenor.