Home Vesti Promocija 2. broja magazina “Ski YU” na Weekend Media Festival u Rovinju!

Promocija 2. broja magazina “Ski YU” na Weekend Media Festival u Rovinju!

380
0

U Rovinju je juče na Weekend Media festivalu, održan je panel pod nazivom “OD GENERACIJE Z DO GENERACIJE SKI”.

Panel je privukao veliku pažnju prisutnih, a govornici su bili direktor Olimpijskog centra „Jahorina” Dejan Ljevnaić i predsednik i osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić, zajedno sa moderatorom direktorom Color Media Communications Robertom Čobanom, a oni su pružili brojne argumente za nužnost transformacije “Gen Z” u “Gen Ski”.

Nije novost da je Generation Z (rođeni između 1996. i 2010) kao generacija „digitalnih urođenika“ u velikoj meri usmerena na ono što se dešava na ekranima „pametnih telefona“. Evropske statistike beleže par procenta skijaša u opštoj populaciji, posebno među „milenijalcima“ i „Gen Z“.

Turistički radnici kažu da oni, kada imaju novca – pre biraju tropske destinacije uz izležavanje na plaži sa mobilnim telefonom u ruci. Sa druge strane, svedoci smo da su upravo sportisti ti čiji uspesi donose najviše radosti nacijama u regiji. Kako preokretnuti trendove i pretvoriti „Gen Z“ u „Gen Ski“, kako deci i tinejdžerima učiniti rekreativni sport primamljivijim i više „seksi“. O ovim temama govorili su dvojica koju koji su verovatno u regionu najstručniji u ovoj oblasti: direktor OC Jahorina, skijališta sa najvećim rastom u regionu i osnivač Sportskih igara mladih koje su za 27 godina okupile na stotine hiljada dece iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Isto veče u bašti najluksuznijeg rovinjskog hotela Grand Park održana je promocija drugog broja „Ski YU“, regionalno skijaškog magazina. Žurka pod sloganom „Započnite skijanje na moru“ privukla je veliki broj učesnika Weekend Media Festivala, profesionalaca iz oblasti komunikacija iz celog regiona ali i javnih ličnosti poput glumca Gordana Kičića i pevača Tonija Cetinskog.

„Kako sam napisao u uvodniku za 1. broj – ja sam prvi put stao na skije u 35. godini života i od tada sam strastveni skijaš. To znači da nikada nije kasno!“, rekao je Robert Čoban, direktor Color Media Communications i zahvalio se Olimpijskom centru Jahorina na partnerstvu na ovom zajedničkom projektu.

Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina izneo je svoju inicijativu da se napravi jedan ski-pas koji će moći da se koristi na svi skijalištima u regionu i pozvao sve prisutne da i ove godine uživaju u čarima zimskih sportova na Jahorini.