Home Konferencije Regionalna književna konferencija “Book Talk” prvi put u online formatu

Regionalna književna konferencija “Book Talk” prvi put u online formatu

1210
0

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija “Book Talk” posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

U sklopu ovogodišnjeg programa imaćemo priliku da čujemo o životu i poslu u uslovima pandemije i nove ekonomske krize od najvećih izdavača i knjižara u Srbiji, panele posvećene književnosti i virusu, Josipu Brozu, naučnoj fantastici i pandemiji, obeležavanju 190 godina od Julske revolucije, 20 godina od “Petooktobarske republike”, 25 godina od kraja rata u BiH, 35 godina od “Yu Rock Misije” i pesme “Za milion godina” i 75. rođendanu od pobede nad fašizmom.

Konferenciji će, kao i svake godine, prethoditi “Nedelja knjige” u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP “Novi Sad” i izdavačima partnerima konferencije.

“Book Talk 2020” konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/