Home Festivali Rumunske domaćice oduševile specijalitetima: Danas obeležavamo Dan nestale dece i predstavljamo Izrael

Rumunske domaćice oduševile specijalitetima: Danas obeležavamo Dan nestale dece i predstavljamo Izrael

3851
0

Koliko su srpska i rumunska kuhinja slične, potvrdili smo još jednom juče na festivalu “Food Planet” jer se Novosađanima predstavila ambasada Rumunije.

_ADR5505

Program je otvorila Nj.E. ambasadorka Rumunije, Oana Kristina Popa, koja se zahvalila organizatorima na pozivu i prilici da se predstavi kuhinja i kultura Rumunije:

_ADR5509

Želim da se zahvalim našim partnerima koji su nam omogućili da današnji događaj bude nešto posebno. Želela bih da se zahvalim i gospođama iz naše ambasade koje su pripremile za vas nešto posebno, kao i ostalim gospođama koje su nam spremile mnogobrojne vrste kolača. Imamo i mini degustaciju rumunskog vina, takođe degustaciju piva i čokolade koja je proizvedena u Rumuniji. Uživajte.

_ADR5540 _ADR5611

Publika je nakon toga uživala u rumunskim igrama i pesmama koje je izveo ansambl “Steaua” iz Ovcea, a za kraj je usledila degustaciju koju su pripremile domaćice iz udruženja “Granny” iz Uzdina, “Boboacele” iz Satul Nou, “Bănăţenele” iz Torca i “Etno Art”.

_ADR5538 _ADR5526 _ADR5521 _ADR5517 _ADR5486 _ADR5420

Dobro poznata jela i na našim prostorima oduševila su Novosađane. Probale su se sarmice, oblande, šapice, kiflice sa džemom i mnoge druge vrste kolača.

Fondacija Tijana Jurić i Festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, obeležiće danas u 14h na Trgu slobode, Međunarodni dan nestale dece.

Prisutnima će se obratiti predsednik Fondcije Tijana Jurić, Igor Jurić i državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnih poslova, Biljana Popović Ivković. Nakon toga očekuje vas bogat dečiji program.

Ambasada Izraela @IsraelinSerbia vas poziva da se danas od 18h na Trgu slobode u Novom Sadu, u okviru manifestacije „Food Planet“, upoznate sa izraelskom kuhinjom, muzikom i turističkom ponudom!

Nakon pozdravnog govora predstavnika ambasade, gosti će imati priliku da uz zvuke Izraela u izvođenju jevrejskog hora Hashira, probaju izraelsku brzu hranu koju je pripremio Hummus bar iz Beograda, Beogradska 66.

Poslednjih meseci svedočimo dramatičnom porastu broja izraelskih turista u Srbiji. Nadamo se da će ovaj događaj probuditi radoznalost kod posetilaca i odškrinuti vrata raznolike ponude Izraela kao sledeće destinacije za turiste iz Srbije.

_ADR3911 _ADR3918 _ADR3923

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

_ADR5391 _ADR5395 _ADR5397 _ADR5401 _ADR5410 _ADR5412 _ADR5413 _ADR5415 _ADR5417 _ADR5423 _ADR5430 _ADR5433 _ADR5458 _ADR5480 _ADR5555 _ADR5564 _ADR5600