Home Konferencije Šesti po redu “Moja Kravica Food Talk” predstavljen u hotelu Sheraton Novi...

Šesti po redu “Moja Kravica Food Talk” predstavljen u hotelu Sheraton Novi Sad

1288
0

Šesta po redu najveća regionalna konferencija o hrani i vinu “Moja Kravica Food Talk 2018” predstavljena je u utorak, 24. aprila, u novootvorenom hotelu Sheraton Novi Sad, uz prisustvo predstavnika Pokrajinske vlade, ambasada, javnih ličnosti, blogera, medija i domaćih proizvođača hrane.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je u svom obraćanju gostima veliki značaj ovakvih manifestacija, kako za privredu, tako i za turizam.

Jedan od najvećih svetskih brendova Sheraton u Novom Sadu potvrđuje da smo zaista turistička destinacija, prepoznati kao prestonica kulture i sedište najvećih evropskih festivala. Među najvećim turističkim atrakcijama jesu gastronomija, vinarstvo i u korelaciji sa gostoprimstvom naših ljudi, doprinose obogaćivanju kulture i unapređenju saradnje na svim nivoima vlasti i među privrednicima u ovoj oblasti. Ovo je mesto sastajanja turističke privrede, proizvođača iz oblasti agroindustrije i vinarstva“, rekao je Đoković.

Ovogodišnji “Moja KravicFood Talk 2018”, koji će se održati 8. juna u hotelu Sheraton Novi Sad, predstavio je predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban, a gosti su imali prilike da upoznaju i devet učesnika manifestacije “Fensi Food Show New York”, koji će prvi put nakon deset godina nastupiti na jednoj od najprestižnijih globalnih gastronomskih manifestacija.

I ovog puta ćemo imati veoma interesantne učesnike na “Moja Kravica Food Talku”, dolaze nam gosti iz regiona, kao i neki svetski poznati kuvari. Predstavićemo i proizvođaće koji će učestvovati na manifestaciji u Njujorku, a to je prilika da kupci iz celog sveta upoznaju srpske proizvode na pravi način. Selekciju je vršio USAID, a trudili smo se da proizvođači budu iz svih delova Srbije i najrazličitijih vrsta hrane“, rekao je Čoban i dodao da je od devet proizvođača oko polovina iz Vojvodine.

Prisutne su pozdravili i domaćini, predstavnici hotela Sheraton Novi Sad.

Gosti događaja “Welcome to Novi Sad” by Color Media Communicatons i Sheraton Novi Sad imali su priliku da obiđu novi hotel u Novom Sadu, uživaju u specijalitetima restorana hotela uz tamburaše i obiđu Novi Sad iz drugog ugla – kroz turističku turu “stare novosadske kafane”.

“Moja Kravica Food Talk 2018” održaće se 8. juna u hotelu Sheraton Novi Sad, po šesti put u Novom Sadu i okupiće gastronomske i vinske stručnjake iz celog regiona. Više o programu i prijavi učešća pogledajte na zvaničnom sajtu www.color.rs/foodtalk2018