Home Vesti Sestre Hristina i Ksenija Pržulj, dva mala heroja velikog srca, ovogodišnje su...

Sestre Hristina i Ksenija Pržulj, dva mala heroja velikog srca, ovogodišnje su pobednice konkursa “Heroj ulice”

1234
0

Izbor za „Heroja ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija” završen je svečanim proglašenjem pobednika konkursa koje je ove godine,  u skladu sa epidemiološkom situacijom, umesto u Gradskoj kući, održano u online formatu, putem You Tube kanala Color Media Communications.

Organizatori su akciju pokrenuli sa ciljem da podstaknu Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima.

Poruku učesnicima i svim gledaocima poslao je i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kao i uvažene članice žirija koje su i ove godine imale izuzetno težak zadatak da u mnoštvu prijavljenih plemenitih i humanih ljudi, izaberu najvećeg heroja i pobednika konkursa.

Pobednice ovogodišnjeg konkursa su dva mala heroja, desetogodišnja Ksenija i osmogodišnja Hristina Pržulj, sestre  koje ljude u svojoj okolini motivišu da postanu bolji i humaniji. Ove devojčice su među prvima pokrenule akciju prikupljanja pomoći u Novom Sadu za malenu Lanu Jovanović. Pored toga, veliki su ljubitelji životinja, te su do sada udomile dve napuštene mace. Rado pomažu komšijama i starijim sugrađanima i vole da poklanjaju drugima svoje poklone a pre svega svoje vreme.

Svi prijavljeni kandidati dobiće simbolične nagrade i plakete na kućnu adresu, a pobednika očekuje nagradno putovanje u Vrnjačku Banju-Hotel Fontana.

Izbor za “Heroja ulice” prvi put je organizovan 2019. godine, kada je velik broj Novosađana prijavio svoje komšije kojima se ponosi, a Mirjana Mutuc, Novosađanka koja svake nedelje, zajedno sa svojim ćerkama Marijanom i Minom, sprema obroke za sedam socijalno ugroženih porodica, pobednica je prvog konkursa za “Heroja ulice”.

Glavni pokrovitelj konkursa “Heroj ulice” je AMS Osiguranje.