Home Vesti Stručni žiri odlučio koji je najlepši maturski tablo u Novom Sadu

Stručni žiri odlučio koji je najlepši maturski tablo u Novom Sadu

1424
0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuje svoju fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Od 2019. godine Color Media Communication i portal nshronika.rs u saradnji sa OPENS-om (Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope) organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“. Fotografije prijavljenih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu mogu se pogledati na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Za 5 najlepših tabloa glasaju korisnici društvene mreže Facebook kao i stručni žiri. Ovogodišnje kategorije i nagrade su:

1. Prvo mesto ( najviše glasova žirija ), nagrada za svakog u razredu su po 2 dvodnevne karte za Novosadski Oktoberfest 2021.
2. Drugo mesto ( najviše glasova publike ), nagrada za svakog u razredu su po 2 karte za petak veče Novosadski Oktoberfest 2021.
3. Treće mesto ( najkreativniji tablo na osnovu odluke žirija ), nagrada za svakog u razredu su karte za “Room Escape” u Muzeju Vojvodine.
4. Četvrto mesto ( drugoplasirani tablo na osnovu glasova žirija ), nagrada za svakog u razredu su po 2 karte za bioskop.
5. Peto mesto (drugoplasirani tablo na osnovu glasova publike ), nagrada za svakog u razredu su po 2 ulaznice za #BookTalk konferenciju. 

Na osnovu ove kategorizacije, stručni žiri se sastao i odlučio koja su dva najlepša maturska tabloa po njihovim kriterijumima, a koji je najkreativniji.

Od prošle godine žiri glasa u sastavu: Čarna Milenković ispred Muzeja Vojvodine, Darko Vuković, dizajner, Radivoj Hadžić, fotograf lista “Dnevnik”, Gordana Jović, fotograf, Tijana Hen, fotograf, Jelena Mirić, PR OPENS-a, Darko Dozet, fotograf i Slobodan Stefanović, glumac.

Korisnici Facebook-a imaju prilike da glasaju do 30. juna, a proglašenje pet najboljih će biti na otvaranju Štrand Summer Festa u sredu 1. jula od 19 sati.