Home Konferencije “Susret ambasadora francuskog govornog područja u Srbiji”: Slađana Novaković – Nakon 27...

“Susret ambasadora francuskog govornog područja u Srbiji”: Slađana Novaković – Nakon 27 godina uspešno smo pomerili granice francusko-srpske saradnje

989
0

Udruženje „J’aime la France“ u saradnji sa kompanijom “Color Media Communications” organizuje značajnu online konferenciju pod nazivom „Sastanak sa ambasadorima francuskog govornog područja u Srbiji: potencijal za turističku i ekonomsku saradnju u uslovima nove normalnosti” koja će se održati 19. maja 2021. sa početkom u 11.00 časova.

Moderator konferencije Slađana Novaković, predsednica Udruženja “J’aime la France” istakla je ovom prilikom da je, nakon 27 godina duge pauze, u partnerstvu sa predstavnicima javnog, privatnog i civilnog sektora iz Republike Srbije i Francuske Republike, među predstavnicima izvršne i upravne vlasti Republike Srbije i predstavnicima diplomatske misije Francuske Republike, ponovno uspostavljena snažna turistička saradnja između naše dve zemlje.

Čuveni “Figaro Magazin” je ovu činjenicu okarakterisao sledećim rečima:

– S strpljivošću, odlučnošću i napornim radom, Slađana Novaković je uspela da udruži sve one strane naših dveju zemalja koje imaju dobru volju da razviju turističku ponudu Srbije prema francuzima. U ovome me potiče na razmišljanje o ovoj rečenici velikog američkog pisca Marka Tvena namenjenoj drugom geniju, dragom svim Srbima, koji je radiografisao njegovu ruku, naučniku Nikoli Tesli i koju ću parafrazirati: “Nije znala da je to nemoguće uraditi, pa je to i uradila”.

– Daljim aktivnostima Udruženje “J’aime la France”, uspešno realizuje nekoliko međunarodnih projekata, pa je rezultat istih pokretanje saradnje u domenu banjskog turizma, agroturizma, multikulturalne saradnje itd. – ističe Slađana Novaković i dodaje:

– Svoje interesovanje za saradnjom prema Udruženju upćuju i druge zemlje evropske unije, pa smo samim tim “pomerili granice” francusko-srpske saradnje.

Ona, takođe, navodi da najveću zahvalnost duguje Njegovoj Ekselenciji, gospodinu Jeanu Louisu Falconiju, francuskom ambasadoru u Srbiji.

– Ključ uspeha svakog projekta se reflektuje u velikoj podršci Njegove Ekselencije, koja, između ostalog, podstiče na kreativnost u stvaranju novih projektnih ideja rada Udruženja “J’aime la France”. Tokom poslednje tri godine, Udruženje je, istražujuci i zahvaljujuci istrajnosti, uspelo da realizuje nekoliko projekata koji su ponovo pokrenuli saradnju između Francuske i Srbije u oblastima – ekonomije, turizma i multikulture, što je doprinelo jačanju bilateralnih odnosa između naših zemalja – kaže Slađana i naglašava da projekte podržava i u njima aktivno učestvuje i francuska ambasada u Srbiji, te da cilj svakog projekta ukazuje na najveće moguće prisustvo Francuske na srpskom tržištu, što je strategija međunarodnih aktivnosti Udruženja „J’aime la France“.

Konferencija će se održati putem Zoom platforme, a svi zainteresovani za temu konferenciju mogu pratiti putem YouTube kanala Color Media Communications.

Program možete pogledati na sajtu: http://communications.rs/srbijaifrankofonija/