Home Vesti Svečano otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Katoličkoj...

Svečano otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Katoličkoj porti u Novom Sadu

1048
0

Svečano otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” u Katoličkoj porti u Novom Sadu održaće se u četvrtak, 4. jula, sa početkom u 19 časova.

Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” sprovodi kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu, kako bi tokom ove godine predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

Tokom 2019. godine izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije, a posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama osoba koje su, uprkos ozbiljnim hendikepima, uspele da istraju u svojim idejama i naumima.

Ovom prilikom posetiocima će se obratiti: Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Suzana Paunović, direktorka Vladine kancelarije za ljudska i manjinska prava i Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.

Na panoima će biti predstavljene fotografije sa tekstom o životu i dostignućima osoba koje su uvrštene u projekat.

Program će upriličiti i maturanti muzičke škole “Isidor Bajić”, nastupom na violini.

U okviru projekta “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”, pored izložbe organizovana je i serija tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat.