Home Vesti Svečano otvaranje nove Stalne postavke u Muzeju Ive Andrića povodom 60 godina...

Svečano otvaranje nove Stalne postavke u Muzeju Ive Andrića povodom 60 godina od dobijanja Nobelove nagrade za književnost

516
0

Rekonstruisana muzejska postavka u Muzeju Ive Andrića otvorena je u ponedeljak, 13. decembra.

Potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja, gospođa Maja Gojković, svečano je otvorila novu postavku, i tom prilikom istakla da je Muzej dobio potpuno novi sjaj i da se u Muzeju čuva zaostavština bitna za čitavo kulturno nasleđe.

Pored gospođe Gojković, svečanosti su prisustvovali sekretar za kulturu gospodin Ivan Karl kao i brojne zvanice diplomatskog kora, njegova ekselencija ambasador Nemačke u Srbiji, gospodin Tomas Šib, njegova ekselencija ambasador Belgije u Srbiji, gospodin, Kun Adam, njegova ekselencija, ambasador Španije, gospodin Raul Bartolomeo Molina, njegova ekselencija ambasador Francuske u Srbiji, gospodin Pjer Košar.

Direktorka Muzeja grada Beograda, gospođa Jelena Medaković zahvalila se Ministarstvu kulture i informisanja i upravi Grada Beograda na velikoj podršci i pomoći u rekonstrukciji, a potom je dodelila zahvalnice Muzeja grada Beograda za značajan doprinos poboljšanju rada ustanove. Zahvalnice su dodeljene potpredsednici vlade i ministarki kulture i informisanja, Maji Gojković, i zameniku gradonačelnika, gospodinu Goranu Vesiću i sekretaru za kulturu gospodinu Ivanu Karlu.

Andrić je služeći svojoj otadžbini ostavio snažni pečat u našoj diplomatiji. Uz postavku koja se čuva u Muzeju, moguće je sagledati snagu i poruku koju Andrićeva dela nose, a koje su i dan danas aktuelne.

Izvor i foto: mgb.org.rs