Home Festivali Svečano otvaranje “Novosadskog Winter Festa”: Hor “Šareni vokali”, Ana Štajdohar, bend “Amajlija”...

Svečano otvaranje “Novosadskog Winter Festa”: Hor “Šareni vokali”, Ana Štajdohar, bend “Amajlija” i vatromet!

3688
0

Drugi „Novosadski Winter Fest“ biće svečano otvoren u četvrtak, 23. novembra, u 18 časova na Trgu slobode.

Manifestaciju će otvoriti Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu. Muzički program će početi nastupom hora „Šareni vokali“ na Singing Christmas Tree – jedinstvenoj konstrukciji, sa kojima će pevati i specijalna gošća manifestacije pevačica Ana Štajdohar, zatim će uslediti vatromet, a za kraj večeri na glavnoj bini i nastup novosadskog benda „Amajlija“.

Zimska čarolija se ponovo vraća na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“, svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji će ponovo voziti novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. “Novosadski Winter Fest” otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

Sve informacije i svakodnevni program možete pronaći na zvaničnom sajtu www.winterfest2017.rs, Fejsbuk stranici – Novosadski Winter Fest, a video zapise na Youtube kanalu – Novosadski Winter Fest.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.