Home Festivali Svečano otvoren prvi “Ada Summer Fest”

Svečano otvoren prvi “Ada Summer Fest”

308
0

Prvi “Ada Summer Fest” otvoren je 1. jula na Adi Ciganliji, na travnatoj površini pored Cafea Plaža (leva obala Savskog jezera), iza impozantnih ADA SUMMER FEST slova od peska.

Festival je otvorila sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić:

Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim ovu manifestaciju jer je Ada Ciganlija brend koji čini poznatim i Beograd i Srbiju. Ona je omiljeno mesto susreta tokom čitave godine i drago mi je što se manifestacija održava na 60-godišnjicu od kada je napravljeno ovo izletište i što se njen nastanak može videti na izložbi pored nas. Ada je moderno mesto susreta koje okuplja sve Beograđane i njihove goste i nastaviće to da bude još dugo u budućnosti, a mi ćemo se truditi da uvek bude jednako atraktivna za sve svoje posetioce“, istakla je Ivona Jevtić.

Program otvaranja počeo je tokom popodneva likovnom BEOGRAD-ADA 2018 FabrianoInAcquarello 2019 stand up performensom DaliStyle.

Druženje je nastavljeno porodičnim piknikom, a najmlađi su pravili sendviče za mame i tate.

Dame su uživale u radionici „Umetnost ravnoteže” u organizaciji holističkog centra Integra Life Club, a najmlađi Beograđani su posebno bili zainteresovani za face painting.

S obzirom na to da se 1. jula obeležava i 60 godina od početka omladinske radne akcije na Adi Ciganliji, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici udruženja ORA (omladinske radne akcije) koji su sa posetiocima podelili uspomene koje nose kao mladi graditelji zaslužni za to što je Ada Ciganlija postala omiljeno kupalište i okupljalište za Beograđane tokom leta. Tom prilikom, sa najstarijim učesnikom omladinskih radnih akcija Ivona Jevtić odigrala je i uvodni ples, kojim je otvorena igranka, pod simboličnim nazivom „Kao u stara dobra vremena”.

Nakon toga, igralo se kao nekad uz nikad zaboravljene hitove ’60-ih i ’70-ih.

Druženje na “Ada Summer Festu” nastavlja se u petak i tokom vikenda uz različite sadržaje i aktivnosti za sve uzraste.

Sve informacije o festivalu i programu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.color.rs/adasummerfest i FB stranici – Ada Summer Fest

„Ada Summer Fest” organizuju kompanije „Color Media Communications” i „Ninamedia”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here