Home Konferencije “Svet u 2021.”: Borjan Popović – Solidarnost je u Mozzartu melem na...

“Svet u 2021.”: Borjan Popović – Solidarnost je u Mozzartu melem na krizu

1146
0

„Svet u 2021.“ jedna je od najstarijih konferencija kompanije Color Media Communications i već je postala prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o političkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja u narednoj godini.

Konferencija će se održati 15. decembra 2020. u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji svi zainteresovani gledaoci događaj će moći da prate online preko live streama na Youtube i Facebook kanalu Color Media Communications.

Učesnici konferencije, ove godine će, kroz panele i studije slučaja pokušati da daju odgovore na pitanja sa kakvim se izazovima susreće zatvorena Evropa, kakve su posledice globalne pandemije na svetsku ekonomiju i kako je prevazići, sa čime se susreo zdravstveni sektor globalno i lokalno, kakve su posledice pandemije na ranjive grupe u društvu kao i kakva je kultura u doba pandemije.

Ova teška godina otkrila je prave filantrope među srpskim firmama, a regionalni lider u oblasti igara na sreću donirao je 700.000 evra samo u borbi protiv korona virusa, sačuvao sva radna mesta i nastavio redovne humanitarne akcije.

Jedna od najtežih godina za srpsku ekonomiju poslednjih decenija otkrila je da filantropski rad nema toliko veze sa profitom ili poreskim obavezama. I kada su gubici 95 odsto, moguće je zadržati liderski korak na polju društvene odgovornosti. Tokom vanrednog stanja bile su zatvorene sve poslovnice u industriji igara na sreću, a jedna kompanija iz ove grane privrede do decembra je donirala više od 700.000 evra samo za borbu protiv pandemije i ujedno nastavila sve redovne humanitarne akcije. Mozzart je u 2020. bio onaj prijatelj koji se u nevolji poznaje, komšija koji priskače u pomoć, sugrađanin kome je stalo do cele zajednice…

U momentu kada su se kladioničarske liste od sto strana svele na jedan papir sa ponudama iz stonog tenisa i šaha, igrači su se prebacili na onlajn ponudu, a zaposleni su se „prekvalifikovali“ u volontere i stavili na raspolaganje državi u okviru volonterskog servisa koji su – sami smislili i donirali Privrednoj komori Srbije! Sačuvano je svih 5.000 radnih mesta, uz redovnu isplatu plata, a čak su stalno otvarane i nove pozicije – ukupno je bili oko 450 novozaposlenih ove godine.

– Kada je poslodavac zaposlenima ujedno i najbolji partner, onda se stvara uzajamna energija kojom se pomeraju granice na svim poljima, a najveća pobeda ovog timskog rada u doba pandemije je ta što je melem na krizu u Mozzartu bila – solidarnost. I unutar kompanije i u humanitarnom radu na svih osam tržišta na kojima posluje, a ukupno je donirano više od milion evra za borbu protiv korona virusa – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu.

Reč solidarnost je dobila potpuno novu dimenziju, ako se posmatra iz ugla Mozzartove kontinuirane podrške zdravstvenom sistemu i ugroženima od prvog dana epidemije. Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, deset respiratora, kreveti za intenzivnu negu i druga najsavremenija oprema, tehnički uređaji za bolničke sobe, 75 tona voća za zdravstvene radnike i pacijente… Zatim pomoć Sigurnim kućama, paketi za sugrađane starije od 65 godina koji nisu smeli da napuštaju domove.

Ujedno su nastavljene sve redovne aktivnosti kompanije – „Humanitarni tiket u podne“ kroz koji je prikupljeno više od tri miliona dinara za pomoć ustanovama, a najviše za lečenje dece, iz nedelje u nedelju je sportskim klubovima donirana sportska oprema kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“. Mozzart je i tokom pandemije otvarao košarkaške terene, ali i pružao podršku mladim talentima kroz stipendije. Sve više poznatih sportista se priključilo akciji „Stop nasilju nad ženama“, među kojima su i Dejan Stanković, odnosno fudbaleri Srbije.

Podrška kulturi je bila potrebnija nego ikad, a kroz plemeniti listić je uručena pomoć Kolarcu, za kupovinu tehničke opreme sa kojom će moći da strimuju koncerte. Stipendirano je petoro mladih za pohađanje studija u inostranstvu ili za dalji razvoj. I na polju ekologije je ova kompanija bila aktivna kao i dosad, pa je organizovana akcija čišćenja Bloka 45 i naselja Vojvode Vlahović.

Generalni pokrovitelj događaja je kompanija Mozzart. Konferenciju su podržali: Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i spocijalna pitanja Republike Srbije, Evropska investiciona banka, Srbijagas, Coca Cola i NCR.

Više informacija se nalazi na sajtu: www.communications.rs/svetu2021

Ukoliko ste zainteresovani da pratite događaj možete se registrovati putem linka.