Home Konferencije “THE ECONOMIST: SVIJET U 2022.“: Robert Čoban – Važno je govoriti o...

“THE ECONOMIST: SVIJET U 2022.“: Robert Čoban – Važno je govoriti o ekonomiji i mogućnostima za privredni napredak u kriznim vremenima

695
0

Kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Centralnom bankom Bosne i Hercegovine i uz podršku Britanske ambasade u Bosne i Hercegovine i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, organizuje konferenciju koja će, pod nazivom „The Economist: Svijet u 2022.“, biti održana 9. decembra 2021. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u Sarajevu.

Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini. Događaj će sumirati tekuću godinu zaključcima o ekonomskom, poslovnom i političkom ambijentu Bosne i Hercegovine i otvoriti pitanja od značaja u narednoj godini.

Robert Čoban, direktor kompanije Color Media Communications koja je izdavač magazina „The Economist: Svijet u 2022.“ i organizator konferencije ovim povodom je izjavio:

– Veliko mi je zadovoljstvo što je od ove godine i Bosna i Hercegovina postala deo porodice izdanja prestižnog londonskog magazina „The Economist“ koji je u našem regionu prisutan od 2009. godine. Nakon Srbije, Hrvatske i Severne Makedonije, ove godine, po prvi put ćemo izdati specijalno godišnje izdanje magazina „The Economist“ i u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Mislim da je posebno važno da se govori o ekonomiji i mogućnostima za privredni napredak u ovakvim vremenima kada smo pritisnuti brojnim izazovima od pandemije, preko migrantske krize do političkih tenzija. Verujem da ćemo na konferenciji u Sarajevu 9. decembra čuti brojne odgovore na pitanja i dileme koje zanimaju privrednike, ali i celokupnu javnost Bosne i Hercegovine i regiona.

Više detalja o programu konferencije potražite na: www.svijetu2022.ba

Konferenciju su podržali: Centralna banka BiH, Britanska ambasada u BiH, Delegacija Europske Unije u BiHMinistarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, UNDP,  R&S, Ernst&Young,  Bosna Bank International i Sarajevo Business Forum, Sparkasse Bank BiH, Agencija za bankarstvo FBiH, BH Telecom.