Home Vesti Tradicija: Obilazak novosadskih domova za decu, stare i beskućnike

Tradicija: Obilazak novosadskih domova za decu, stare i beskućnike

216
0

Zaposleni u Color Press Group po 22 godina dugoj tradiciji u decembru mesecu obilaze domove za decu, stare i beskućnike na teritoriji Grada Novog Sada.

Kao i ranijih godina obišli smo naše prijatelje, decu, stare i beskućnike i uručili im poklone kompanija koje su nam se pridružile u ovoj akciji: “MK Group” (jabuke sa plantaža “Agrounije”); preduzeće “Nova oprema” je doniralo paketiće za decu; Galerija Matice srpske dečije knjige i slikovnice; Color Press Grupa različite magazine iz svoje produkcije… Po tradiciji, poneli smo i kolače koje su napravile domaćice-humanitarke koje učestvuju u ovim akcijama već više od dve decenije!

Prvi put smo u Dečije selo odneli slane pite i družili se sa mališanima u aprilu 2001. i od tada smo svake godine tamo. Akcijom je u toku današnjeg dana obuhvaćeno 10 domova i centara koji se bave inkluzijom i socijalnom politikom:

– Dnevni boravak za decu obolelu od autizma na Klisi, u okviru Osnovne škole “Dr Milan Petrović”

– Centar za proizvodnju znanja i veština na Novom Naselju koji se posebno bavi predškolskom edukacijom romske dece

– Prihvatilište za beskućnike u Futogu

– Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju, Veternik

– Dom za stare “Liman”

– Dečije selo, Sremska Kamenica

– Roditeljska kuća NURDOR-a, Zadužbina porodice Kostić, Petrovaradin

– Novosadski humanitarni centar

– Centar za socijalni rad

– Svratište za decu beskućnike

“Tokom današnjeg dana saznali smo da su u gotovo svim institucijama postoje duge liste čekanja što znači da je Novom Sadu potrebno još gerontoloških centara, prihvatilišta za beskućnike i domova za decu. U Prihvatilištu za beskućnike u Futogu smo uživali u svirci i pesmi Milana Opsenice, jednog od štićenika, bivšeg muzičara koga su životne okolnosti dovele do toga da završi na ulici. U Domu u Veterniku nas je prijatno iznenadio veliki broj novih radionica u kojima štićenici provode ove kišne decembarske dane. Pevačica Snežana Đurišić najavila se da će u narednih godinu dana da obraduje štićenike Doma. Jedna od štićenica otpevala je jednu od numera Lepe Brene (“Poželi sreću drugima”) i pozvala je da i ona dođe u Veternik. Nešto kasnije, u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici pridružiča nam se Nada Topčagić i zapevala zajedno sa štićenicima…”, kaže Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

Prema tradiciji, štićenicima Svratišta za beskućnike (odrasla lica) organizovaćemo Božićni ručak 8. januara u saradnji sa restoranom “Lazin salaš”.

Sve kompanije i pojedinci koji žele da se pridruže akcijama Color Press Grupe mogu da se jave Tatjani Dobanovački na mejl-adresu: tatjana.dobanovacki@gmail.com

Foto galerija: