Home Vesti Tribina “Niste sami” sutra u Srednjoj školi “Svetozar Miletić” u Novom Sadu

Tribina “Niste sami” sutra u Srednjoj školi “Svetozar Miletić” u Novom Sadu

994
0

Prva tribina u 2020. godini, u okviru kampanje “Niste sami”, biće održana u petak, 28. februara, u Srednjoj školi “Svetozar Miletić” (Svečana sala) u Novom Sadu, sa početkom u 13.30 h.

Na tribini će učestvovati:
Neda Gligić, umetnica, rodom iz Šida, koja se оd sedamnaeste godine, nakon izliva krvi u mozak i dve nedelje provedene u komi, vrlo hrabro bori kako bi nastavila sa normalnim funkcionisanjem;
Aleksandar Plavšić, predstavnik centra “Srce”;
Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom;
Dobrila Marković, predstavnik OPENS -a;
Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!” sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom 2019. godine, održano je ukupno 12 tribina, a sa kampanjom nastavljamo i u 2020. godini.

Tribina se organizuje uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a pod pokroviteljstvom: AMS, MTS – Telekom Srbija, Eurobank, Udruženja Petrovaradin Media i Best Fest.