Home Vesti Tribina “Žene žive i na selu” održana u Mokrinu

Tribina “Žene žive i na selu” održana u Mokrinu

1029
0

Osma tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini  održana je u ponedeljak, 20. septembra u Mokrinu, gde su nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostile žene iz ovog malog vojvođanskog mesta i približile nam svoj rad i aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Na tribini su učestvovale: Zorica Tomović Despotov, članica UŽ “Mokrin”, pisac dečijih pesama, Darinka Maljugić, nagrađena za najbolju bibliotekarku Srbije, vođa dramske sekcije u Mokrinu, Danica Terzić, proizvođač autentičnog Mokrinskog sira, Julijana Ladičorbić Juliška, članica  UŽ “Mokrin”, Ivanka Nedeljkov, dugogodišnji vozač autobusa, Milica Lazić Njari, pisac dečijih knjiga i Tatjana Popov, prvi žesnki pisac epske fantastike u Vojvodini.

Kampanja “Žene žive i na selu” koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici , Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom “Žene žive i na selu” obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka, Elemir u opštini Zrenjanin, Bukovac u opštini Petrovaradin, Bač u istoimenoj opštini, Sajan u opštini Kikinda,

Novo Selo u opštini Vrnjačka Banja i Ravno Selo u opštini Vrbas.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i POŠTE Srbije.