Home Festivali Večera kod Miletića za Dečije selo: Želimo da pomognemo da se našoj...

Večera kod Miletića za Dečije selo: Želimo da pomognemo da se našoj deci vrati osmeh na lice

1278
0

Treći festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” uveliko traje na novosadskom Trgu slobode. Prva država koja se predstavila je Meksiko, a do 30. septembra predstaviće se i mnoge druge.

Dakle, ljubitelji dobre hrane i zanimljivih turističkih destinacija moći će da uživaju u predstavljanju nacionalne kuhinje, kulture i tradicije svih 20 zemalja učesnica.

Posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i da se bolje upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Ono na šta smo ponosni je humanost kojoj smo dali posebno mesto u toku trajanja festivala.

Narednog ponedeljka, 16. septembra, prvi put organizujemo humanitarnu večeru pod vedrim nebom, po modelu „Long table” iz Graca, a svi koji budu želeli da prisustvuju, automatski pomažu Dečijem selu u Sremskoj Кamenici. U pitanju je “Večera kod Miletića”.

Planiran je muzički program koji neće biti s bine, nego s balkona i prozora zgrada koje okružuju Trg slobode, upravo sa namerom skretanja pažnje i na arhitekturu.

Pred humanitarno veče, razgovarali smo sa dr Svetlanom Rakić, umetničkim rukovodiocem vokalnog sastava “Muzika srca”.

Kao vokalna grupa koju, između ostalog, pokreće i emocija, koliko dugo ste birali repertoar i kako ste došli do finalnog izbora pesama koje, moram priznati, odišu upravo različitošću, osećanjima i težinom?

– “Muzika Srca” neguje višeglasno pevanje najpoznatijih hitova strane i domaće pop muzike van vremenskih i žanrovskih limita. Naš repertoar obuhvata stotine disco, jazz, latino, funk, reggae, rock, rhythm&blues pesama u originalnim aranžmanima. Harmonija, ljubav, jedinstvo i dobre vibracije su ono što želimo da podelimo sa našim slušaocima.

Iako smo različitih godina, imamo slična interesovanja i energiju, a duboko nas povezuje ljubav prema onome što radimo, i iskreno prijateljstvo. Ovaj nesvakidašnji repertoar izvodimo sa željom da pokažemo da svaka pesma u višeglasnom aranžmanu može biti podjednako lepa i dotaći srce slušaoca, kao i original.

Šta za vas kao umetnike predstavlja humanost i šta prisutni mogu da očekuju?

– Najbolje je citirati velikana Mahatmu Gandija koji je o humanosti rekao ovo:

Gde postoji ljubav, tu postoji život… Uzmi osmeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gde vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu… Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svetu.

Naša želja je da damo svoj doprinos ovoj izuzetno lepoj humanitarnoj akciji i tako pomognemo da se našoj deci iz Dečijeg sela vrati osmeh na lice.

Mejl za prijave: maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Više informacija o festivalu Food Planet klikom OVDE , a više o humanitarnoj večeri klikom OVDE.

Foto: Promo/Muzika srca