Home Vesti Večera uz šetnju sa gradonačelnikom Beograda

Večera uz šetnju sa gradonačelnikom Beograda

810
0

Color Media Communications sa svojim magazinom Diplomacy&Commerce i u saradnji sa Gradom Beogradom u četvrtak 02.09.2021. organizuje koncept pod nazivom “Walking Dinner With the Mayor of Belgrade” u prevodu “Večera uz šetnju sa gradonačelnikom Beograda”.

Večera se organizuje za ambasadore i visoke predstavnike stranih država sa diplomatskim predstavništvom u Beogradu u cilju prezentovanja bogate kulture i istorije glavnog grada gde će zvanice imati priliku da u neformalnoj atmosferi uz pratnju turističkog vodiča upoznaju deo grada u sasvim drugačijem svetlu i posete restorane koji su utkani u istoriju grada.

Događaj će otvoriti gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji će u istorijski značajnoj lokaciji, današnja Skupština grada Beograda, a nekad Stari dvor, palata srpske dinastije Obrenović, dočekati goste i zajedno sa njima proći tri poznate lokacije u gradu, restoran Azbuka smešten u Domu Vukove zadužbine, kultni restoran Madera i veče će se završiti u najstarijoj poslastičarnici u gradu Pelivan koja datira od 1851. godine.

Događaju će prisustvovati predstavnici sledećih ambasada: Ambasada Kraljevine Maroka, Ambasada Nemačke, Ambasada Norveške, Ambasada Slovačke, Ambasada Mađarske, Ambasada Kube, Ambasada Egipta, Ambasada Australije, Ambasada Indonezije, Ambasada Alžira, Ambasada Češke, Ambasada Republike Angole, Ambasada Bugarske, Ambasada Kambodže, Ambasada Malezije, Ambasada Jermenije, Ambasada Kazahstana, Ambasada Sirije, Ambasada Meksika, Ambasada Crne Gore i Ambasada Kipra.

Beograd je oduvek privlačio pažnju, smešten na ušću Save u Dunav, geostrateškom pozicijom značajnom i za istok i za zapad, oduvek je bio mesto susreta i važnih odluka. Istorijski, njegov značaj je nemerljiv. Kao takav, on zaslužuje da se o njemu priča i prepričava. Zato će i svi prisutni na ovom događaju čuti mnogo zanimljivih detalja o divnom belom gradu koje će se kasnije sigurno prepričavati i širiti dobar glas o centru dešavanja u centralnoj državi Balkana, Srbiji.