Home Vesti Vittoria Colonna, pripadnica jedne od najstarijih plemićkih porodica Evrope – na Diplomacy...

Vittoria Colonna, pripadnica jedne od najstarijih plemićkih porodica Evrope – na Diplomacy & Commerce Welcome Summer Party-u!

108
0
Aleksandar Đorđević, organizator festivala “24 sata elegancije” i autor mnogih dokumentarnih filmova uvek dovodi zanimljive svetske face u Beograd.
Tako smo zajedno bili domaćini Olgi Romanov, naslednici ruske carske porodice, Santo Versaćeu, bratu slavnog Đanija i autoru knjige “Fratelli” i lejdi Kempbel, autorki biografije princeze Dajane.
Ovoga puta na Diplomacy & Commerce Welcome Summer Party doveo je Vitoriju Kolona (Vittoria Colonna), pripadnicu jedne od najstarijih plemićkih porodica u Evropi koja vuče poreklo još iz Starog Rima.
Među njenim precima nalazi se i Vitorija Kolona, jedna od Mikelanđelovih muza. Porodica Kolona je vekovima davala pape, kardinale i generale. Mikelanđelova muza, pesnikinja Vitoria Kolona nalazi se i na freci “Strašni sud” u Sistinskoj kapeli, umetnik ju je naslikao odmah pored sebe.
Naša jučerašnja gošća živi u Palazzo Bartolini Salimbeni u srcu Firence, talentovana je scenaristkinja, pevačica i rediteljka.