Home Konferencije “Vojvodina u 2020”: Pogledajte panel “Učimo jedni od drugih – Razgovor čelnika...

“Vojvodina u 2020”: Pogledajte panel “Učimo jedni od drugih – Razgovor čelnika vojvođanskih gradova i opština” (video)

760
0

Konferencija “Vojvodina u 2020” održana je 4. februara u Velikoj sali Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Konferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini, o čemu kroz panele govore čelni ljudi Vlade Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći privrednici iz Vojvodine.

Prijatelji konferencije su: Carlsberg Srbija, Novosadski sajam i AMS osiguranje.

Na četvrtom panelu pod nazivom “Učimo jedni od drugih: Razgovor čelnika vojvođanskih gradova i opština”, učestvovali su: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula; Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija; Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde i Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora. Panel je moderirala Aleksandra Popović, novinarka.

Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, pričao je o investicijama u opštine, o značaju da se o tome piše i priča i o spremnosti opština da dobiju investicije, a sve kroz primer dolaska Micubišija u Inđiju. Na pitanje o saradnji sa ostalim gradovima i opštinama, rekao je: – Saradnja je gotovo na svakodnevnom nivou. Ne postoji rivalitet ni odbijanje pomoći.

Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula, pričao je o saradnji na projektima, o saradnji Sombora i Kule.

Na pitanje od koga Novi Sad uči, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, istakao je:
– Rekao bih da je Novi Sad atraktivan i da mnoge opštine uče i žele da sarađuju i sa Gradom. Što se tiče većih gradova, uvek možemo da gledamo kako oni rešavaju probleme i kako im pristupaju – završio je, dodavši da je nama je potrebno bolje povezivanje, ali i: – Nije samo u pitanju visina plate, već je u pitanju i ambijent.

O čemu se još tokom panela diskutovalo poslušajte na video snimku u nastavku: