Home Konferencije Women in Business, Media & Culture 2019 u Nišu: Upoznajte uspešne žene...

Women in Business, Media & Culture 2019 u Nišu: Upoznajte uspešne žene iz oblasti medija

266
0

Projekat “Women in Business, Media & Culture” u organizaciji Udruženja “The Best Fest” i kompanije Color Media Communications, posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima podržan od Vlade Republike Srbije, biće održan 28. novembra u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu.

Na jednom mestu naći će se uspešne žene iz sveta biznisa, medija i kulture, a sa njima će biti i studentkinje koje žele da se po završtetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Gosti konferencije imaće priliku da upoznaju uspešne žene iz oblasti medija, među kojima će biti:

Lidija Ćulibrk, rođena je 1963. u Baču, srednju kulturološku školu je završila u Bačkoj Palanci, a studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1986. do 1999. radila je u Kliničkom centru u Novom Sadu, uglavnom u Institutu za neurologiju, psihijatriju i mentalno zdravlje. Medicinsku psihologiju je specijalizirala 1995, a magistarske studije okončala 1997. Međutim, umesto magistarskog rada napisala je emotivnu knjigu inspirisanu problematikom suicida i tragedijom porodica u kojima se on desio a koje je posećivala i proučavala tokom postdiplomskih studija. Od 1999. do danas zaposlena je u “Color Press Groupu”, gde je pokretala niz izdanja u kojima se bavila zdravljem, psihološkom prevencijom, informisanjem u oblasti mentalnog zdravlja, promovisanjm zdravih životnih stilova i pozicije žene u modernom društvu. Glavna je i odgovorna urednica magazina Lepota&Zdravlje od njegovog nastanka 2001. godine. Bavi se jogom i akreditovani je instruktor Joga saveza Srbije. Majka je dvoje dece, Ines (25) i Stefana (29).

Maja Manojlović završila je XV beogradsku gimnaziju, nakon toga je studirala srpsku književnost na Filološkom fakultetu Univarziteta u Beogradu. Od 24 godine uplovila je u tv vode. Prvi put pred kameru je stala u emisiji Žikina šarenica na tv RTS. Od tada je radila u nekoliko redakcija dok se najzad nije usidrila na najgledanijoj komercijalnoj televiziji u Srbiji. Posao ju je vodio i u Budipmpestu gde je imala priliku da radi kap voditelj zabavne emisije u inostranoj tv produkciji Telemedia Interactiv. Zaposlena u informativnoj redakciji tv Pink od 2013. godine. U okviru svog profesionalnog delovanja na tv Pink ostvarila se kao voditelj Jutarnjeg programa, emisije Sat dva, a potom Nacionalnog dnevnika i Informativnih emisija na info kanalu Pink3 u kojima je zauzela istaknuto voditeljsko mesto. Pet godina bila je angažovana kao oficijelni voditelji izbora za Miss Srbije, 5 godina saradjuje sa Color Media Comunications na raznim projektima regionalnog karaktera u okviru kojih moderira sve značajnije konferencije na različite teme našeg društva. Organizovala je dečije književne radionice u Vinči za osnovnoskolski uzrast pod nazivom ” I ja želim lepo da govorim” koji je podržao Sekretarijat za kukturu grada Beograda, bila je 4 godine urednik i voditelj književnih programa u Centru za kulturu Grocka. Željna je novih izazova i poslova i svoj posao punih 11 godina radi sa istim entuzijazmom.

Snežana Dakić srpska je radijska i televizijska urednica, novinarka, voditeljka iprofesor španskog jezika i književnosti. Novinarsku karijeru započela je još kao srednjoškolka u omladinskom radiju „Indeks 202”. Nakon toga je na „Studiju B” vodila emisiju „Prekobrojni čas”, a na Radiju „Beograd” emisiju „Niko kao ja”. Od 1991. godine radila je na Radiju „Politika” kao novinar, urednik i prezenter vesti. Njena emisija „U trendu” počela je da se emituje prvo na radiju, a potom i na Televiziji „Politika”. Prošireno izdanje kolažne emisije „U trendu” je od 2000. do 2006. godine uređivala i vodila na Televiziji „BK”. S novim konceptom i u novom formatu, te pod imenom „Život u trendu” Snežana je 2007. godine svoju emisiju počela da radi na televiziji „Pink”. Od 2015. do 2017. godine bila je autor, urednik i voditelj brojnih emisija na „Ženskoj TV”, a od kraja 2017. godine vodi jutarnji program vikendom na televiziji „Hepi”. Dakićeva je tokom dugogodišnje karijere uspela da intervjuiše mnoge svetske dizajnere, modne kreatore, glumce, modele i pevače, te da publici na ovom prostoru prikaže ekskluzivne izveštaje sa velikih modnih događaja. Njena emisija „U trendu” je nedavno proslavila 20. godišnjicu postojanja. Tokom dosadašnje karijere, Dakićeva i njena emisija osvojile su brojne prestižne nagrade, a 2017. godine proglašena je Naj ženom 21. veka.

Važno: Ulaz je besplatan!

Pozivamo sve zainteresovane žene iz Niša i okoline da se prijave. Informacije putem mejla: jelena.savic@color.rs.

Program

14:00 Pozdravni govor

14:15 – 15:00
Women In MEDIA – Položaj žena u medijima
Uspešne urednice i novinarke prenose svoje iskustvo i znanje o medijima i položaju žena u medjima u Srbiji.

15:00-15:45
Women In BUSINESS – Žene preduzetnice
Kako pokrenuti svoj biznis, prednosti, mane i izazovi žena preduzetnica u Srbiji.

15:45 – 16: 45
Women In CULTURE – Šta se krije iza portreta jedne dame?
Uspešne žene iz sveta kulture o detaljima bavljenja tim poslom u regionu.