Home Festivali Završen četvrti festival “Čarde i bande” u Novom Sadu

Završen četvrti festival “Čarde i bande” u Novom Sadu

1395
0

Četvrti po redu festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” održan je ovog vikenda, 6. i 7. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske).

U subotu, tačno u podne, na čelu sa tamburaškim orkestrom “Aurelius” i uz zvuke tradicionalnih vojvođanskih pesama sad već dobro poznata povorka krenula je sa Trga Svetozara Miletića duž Zmaj Jovine i Dunavske ulice i tako nagovestila početak četvrtog festivala riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande”.

Majstori ribljeg paprikaša pobrinuli su se za jelo koje se prodavalo na porcije po pristupačnim cenama, a mirisi riblje čorbe bili su začinjeni zvucima tamburaške muzike.

Veliki odziv Novosađana na festivalu, potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, kao i muzika tamburaških bandi iz Novog Sada i okoline.

Prethodnih godina nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodna tri festivala “Čarde i bande”, održana tokom 2018. i 2019. godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Majstori riblje čorbe pripremili su preko 2.000 porcija čorbe sa preko 250 kg šarana i druge vrste ribe.

Na festivalu su ove godine izostali internacionalni majstori i turisti, usled pandemije virusa korona, pa su riblju čorbu spremali alasi iz Novog Sada i okoline, Zrenjanina, Kikinde i drugih vojvođanskih mesta. Ovogodišnji festival posetilo je više od 1000 ljudi, i posluženo je oko 800 porcija riblje čorbe.

Za nama je vikend uživanja na obali Dunava, uz prvoklasnu riblju čorbu i najraznovrsnije vrste pečene ribe i neizostavne zvuke vojvođanske tamburice.

Festival su organizovali Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.