Home Festivali Završen festival “Rіba na trpezі” u Novom Sadu

Završen festival “Rіba na trpezі” u Novom Sadu

2148
0

Gastronomski festival “Riba na trpezi“ održan je u Novom Sadu, od 4. do 7. jula, na radost svih gurmana i ljubitelja ribe.

Festival su organizovale kompanija Color Medіa Communications i Udruženje “REKA” uz podršku Gradske uprave za privredu grada Novog Sada, Bio fish – Roda &Riba ribarnice i kompanije Heineken Srbija.

U prethodna četiri dana, od 13 do 21 čas, posetioci su, po povoljnim cenama, mogli da probaju raznorazne riblje specijalitete, koje su pripremali vrhunski gurmani iz Srbije, ali i regiona i da uživaju u prijatnom ambijentu, na samoj obali Dunava.

Osim ribe spremljene na tradicionalan način ovde su mogla da se probaju i razna jela koja su, pre svega bila prilagođena mlađim posetiocima, kao što su Fish burgeri, Fish & Chips i lignje koje je obezbedila Bio fish – Roda &Riba ribarnica.

Čarde koje su pripremale obroke od ribe su bile uglavnom lokalne, iz Novog Sada i okoline, ali je bio i jedan gost iz Hrvatske.

Osim na ovom, veliki odziv Novosađana i na nedavno održanom festivalu “Čarde i bande” potvrdio je da su riblja čorba i pečena riba jedan od najvećih dunavskih brendova.