Home Festivali Završen “Novosadski Oktoberfest”: Čist hedonizam i uživanje za sva čula!

Završen “Novosadski Oktoberfest”: Čist hedonizam i uživanje za sva čula!

13584
0

Novosadski Oktoberfest održan je 23. i 24. septembra u velikom pivskom šatoru ispred TC Promenada u Novom Sadu. Manifestaciju su svečanim otvaranjem pivskog bureta svojim prisustvom podržali Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada, Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Aleksandar Markus iz Nemačko-srpske privredne komore.

Tokom dva dana trajanja festivala, posetioci su mogli da uživaju u više od 100 vrsta piva, 20 vrsta kobasica, leberkezu i perecama, dakle u onoj ponudi koja najbolje dočarava bavarsku atmosferu po kojoj je festival jedinstven. Za bogat muzički program u petak pobrinuli su se članovi Abba Tribute benda, beogradskog Bijelo Dugme Tribute Benda i Dejan Petrović Big Band, dok su atmosferu u subotu upotpunili nastupi Frajli, Brkova i Ortodoks Keltsa.

Najveće interesovanje privukla je ideja da ove godine svi ljubitelji piva, pereca i bavarske muzike kojima je rođendan 23. ili 24. septembra, dakle u danima kada traje Oktoberfest, dobiju besplatnu ulaznicu. Kao i ranijih godina, u pauzama nastupa bendova posetioci su imali priliku da se oprobaju u takmičenjima poput onog u dugom držanju punih pivskih krigli, u kojem su u odvojenim kategorijama učestvovali žene i muškarci. Pobednici u obe kategorije dobili su poklon pakete Karsberg i Hajneken piva.

Ove godine prijatelj festivala “Max bet” obezbedio je posebnu “kabinu za vikanje”, u kojoj specijalni precizni uređaji za registrovanje intenziteta buke mere snagu glasa takmičara. Za pet posetilaca koji su najglasnije viknuli “Konobaaaar!” obezbeđeni su vaučeri za besplatno pivo: 1. mesto tj. pobednik osvojio je 20 vaučera, 2. mesto 10 vaučera, 3, 4. i 5. mesto po 5 vaučera za pivo.

Naredni Novosadski Oktoberfest planiran je krajem septembra 2023. godine.