Home Konferencije Besplatna tura “Znameniti pisci Novog Sada” u susret konferenciji #BookTalk2018

Besplatna tura “Znameniti pisci Novog Sada” u susret konferenciji #BookTalk2018

928
0

Udruženje “Petrovaradin medija” u okviru projekta NOVI SAD ZA POČETNIKE, koji sufinansira Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada i turistička agencija “Putokaz 021” organizuju, u susret četvrtoj regionalnoj književnoj konferenciji “Book Talk 2018“, besplatnu turističku turu “Znameniti pisci Novog Sada“.

Novi Sad je izrodio mnoga poznata imena iz sveta književnosti, kulture, nauke, školstva… Naš grad je poznat kao Srpska Atina. Deo tog nadimka se opravdava kroz dela i trud pesnika i pisaca koji su živeli i stvarali u našem gradu. Ova šetnja posvećena je poznatim novosadskim pesnicima i piscima koji su ostavili dubok trag na istoriju našeg grada i koji se svojim istorijskim delima ostavili veliki pečat na kulturu našeg grada. Pisci o kojima će se govoriti: Jovan Jovanović Zmaj, Laza Kostić, Kosta Trifković, Anica Savić Rebac, Georgije Magarašević, Milovan Vidaković…

Besplatna tura će se održati u ponedeljak, 24. septembra.

Broj mesta je ograničen, zato se prijavite na vreme putem mejla – novosadsketure@gmail.com.

U odgovoru na vašu prijavu dobićete vreme i mesto okupljanja, a svi koji budu prisustvovali turi dobiće i besplatnu kotizaciju za književnu konferenciju “Book Talk 2018” koja se održava 28. septembra na tri lokacije u Novom Sadu – Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here