Home Festivali Ovako je izgledao prvi i drugi “Novosadski Oktoberfest”!

Ovako je izgledao prvi i drugi “Novosadski Oktoberfest”!

1800
0

Treći put Novi Sad će biti domaćin jednoj od najpoznatijih manifestacija u slavu piva, dobre muzike i zabave – Oktoberfest!

Novosadski Oktoberfest” okuplja istinske ljubitelje piva, muzike i provoda, ali i kobasica, pereca i ostalih specijaliteta koji se odlično slažu sa omiljenim pićem na svetu.

Prethodna dva “Novosadska Oktoberfesta” posetilo je preko 15.000 posetilaca, popilo se 32 hiljade litara piva, pojelo 5 hiljada kobasica i preko 10 hiljada pereca, a festival je prošao bez ijednog incidenta i intervencije policije i hitne pomoći.

Festival je zvanično otvoren na tradicionalan način, kao što se to radi u Minhenu. Nakon obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vučević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio prvo pivsko bure i time na simboličan način otvorio manifestaciju.

Velika muzička imena domaće i regionalne scene posebno su ostali pod utiskom energije novosadske publike, a neka od najvećih imena slušaćemo i ove godine.

U pauzama, publika je navijala za najjače koji su se takmičili u držanju krigli u ženskoj i muškoj kategoriji.

Od prošle godine, neafirmisani novosadski bendovi, takmičli su se u subotu tokom dana u okviru “Battle of the Bands” za svojih 5 minuta slave u zvaničnom programu.

Tradicionalno, zagrevanje za “Novosadski Oktoberfest” počinje na Trgu slobode nekoliko nedelja pre festivala gde, osim što možete da se informišete o svim detaljima ovogodišnjeg festivala, možete i da uživate u pivu i dobrim svirkama.

Sve fotografije sa prvog “Novosadskog Oktoberfesta” pogledajte na ovim linkovima – prvi dandrugi dan. Fotografije sa drugog “Novosadskog Oktoberfesta” pogledajte klikom na – prvi dan – drugi dan.

Novosadski Oktoberfest 2018” održaće se 19. i 20. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Ove godine nastupaju: Hladno pivo, Zvonko Bogdan, Psihomodo pop, Dejan Petrović i Big band, Orthodox Celts, Love Hunters i Zbogom Brus Li.

Ulaznice i mesta za sedenje su u prodaji putem www.gigstix.com i www.eventim.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.

Sve informacije o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2018.rs, FB stranici – Novosadski Oktoberfest i Instagram profilu – @novosadski_oktoberfest.