Home Vesti Color Press Grupa u tradicionalnoj poseti Dečijem selu u Sremskoj Kamenici

Color Press Grupa u tradicionalnoj poseti Dečijem selu u Sremskoj Kamenici

1224
0

Color Press Grupa“, “Color Media Communications” i prijatelji kompanija, i tokom ovogodišnjih praznika, tradicionalno su posetili Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Osoblje ove ustanove i nasmejana lica štićenika, dočekali su nas u prazničnoj atmosferi sa željama da se tokom sledeće godine družimo češće i s porukom da je humanitarna pomoć potrebna, ali ne i najvažnija, jer lepa reč, osmeh i druženje znače mnogo više.

Pozivu “Color Press Grupe” odazvale su se naše vredne domaćice koje su za ovu priliku mališanima spremile mnoštvo ukusnih prazničnih poslastica.

Prisutnima se ovom prilikom obratio direktor Dečijeg sela, Mirko Jankelić koji je rekao:

– Vreme je praznika i bez obzira na to što je decembar mi uvek volimo kada nas neko poseti. Aktivnosti kod nas su još uvek svakodnevne i školske, a uskoro će biti organizovane i predstave. Trenutno kod nas u smeštaju imamo 100 dece, s tim što je 15 studenata živi u gradu, na koje smo veoma ponosni. 

Štićenici Dečijeg sela bili su u prilici da sa Sanjom Vukašinović, reprezentativkom Srbije u streljaštvu razgovaraju o ovoj disciplini u kojoj će Sanja predstavljati našu zemlju i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, te da dogovore i treninge za mališane koji bi voleli da se oprobaju u ovom sportu.

Radenko Kondić, sadašnji rukovodilac službe smeštaja, a nekadašnji vaspitač sa desetogodišnjim iskustvom u ovoj ustanovi, predstavio je decu i njihove uspehe, i objasnio da se danas više teži hraniteljskim porodicama, te da centara za hraniteljstvo ima samo pet u Srbiji. – Ipak, čak i kada se štićenici Dečijeg sela osamostale i odu mi ih ne zaboravljamo, kao ni oni nas – i često organizujemo okupljanja – kaže on.

Ove humanitarne akcije organizuju se godinama, a predstavnici kompanije “Color Press Grupa”, redovno obilaze prihvatilišta, objekte dnevnih boravaka i Geronotološki centar i osim prazničnih obroka, upriliče i različite programe i na poklon donesu svoja novinska izdanja.

Svi građani, restorani i kompanije koji žele da učestvuju u humanitarnim akcijama Color Press Grupe (Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu i omladinu u Veterniku, Dom za stare “Liman”, Prihvatilište za beskućnike u Futogu..) mogu da se jave na mail-adresu: tatjana.dobanovacki@color.rs