Home Konferencije CSR Srbija 2017 – Milica Marković: Kompanije u Srbiji dominantno ulažu u...

CSR Srbija 2017 – Milica Marković: Kompanije u Srbiji dominantno ulažu u mlade i mi se tu ne razlikujemo

3645
0

Konferenciju o izazovima korporativne društvene odgovornosti “CSR Srbija 2017“, koja je treći put zaredom održana u Beogradu u organizaciji Color Media Communications i magazina “Diplomacy & Commerce”, otvorio je direktor UNICEF-a u Srbiji, Mišel Sen Lot.

Najbolji način da počnemo ovu konferenciju bi bilo da pevamo pesmu “Imagine.”- You may say I’m a dreamer. But I’m not the only one. Direktori nekih od najuspešnjih globalnih kompanija poput Google i Ikea obraćali su mi se sa 4 reči kako mogu da pomognem. Otvorili su mi vrata i obezbeđivali stručna znanja Unicefovim programima. Direktori sektora bankarstva i energetike su ponudili pomoću za decu iz Srbije. “Kako mogu da pomognem” upitali su me Telenor, Vojvođanska banka i Robert Čoban, a šta svi oni imaju zajedničko – nude pomoć, u današnjem svetu u kom vlada ekonomska nestabilnost. Uspeh u 21. veku postižu kompanije koje imaju viši cilj osim puke dobiti. Kompanije koje upravljaju prema višem cilju mogu da stvaraju više za društvo .Srbija danas beleži negatvan demorgrafski trend, nažalost. Nama u Unicefu će biti zadovoljstvo da radimo sa vama, svim kompanijama koje žele da pomognu“, rekao je Mišel Sen Lot

Moderator panela “Mladi i obrazovanje u Srbiji” bila je Milica Marković, Direct Media, koja je za naš portal rekla:

Projekat “Doživi Teslu” je primer kako nova tehnologija, virtuelna realnost može da se upotrebi u edukativne svrhe, i ne samo to, da napravi jedan potpuno novi iskorak u muzeologiji, budući da je to prvi slučaj u svetu da je veliki naučnik prikazan u okruženju virtuelne realnosti na taj način.”

Kompletan razgovor poslušajte u videu: