Home Konferencije CSR Srbija 2019: Pogledajte predstavljanje programa “Zajedno za bolje zdravlje”

CSR Srbija 2019: Pogledajte predstavljanje programa “Zajedno za bolje zdravlje”

994
0

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju – CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

Na trećem po redu Case Study predavanju, Sanja Panjesković, GSK (GlaxoSmithKline), menadžer za korporativne komunikacije i Vesna Savić Đukić, iz Unicefa predstavile su program “Zajedno za bolje zdravlje” koji ima za cilj da se poboljša život romske dece na teritoriji Srbije, jer i dalje, uprkos sveukupnom napretku u sistemskim reformama, postoji veliki broj dece koja se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom i imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i dobiju adekvatnu podršku za pravilan rast i razvoj.  U okviru programa, generisani su podaci o kritičnim zdravstvenim i razvojnim izazovima kod romske dece kroz istraživanja o imunizaciji i o ishrani, razvijeni i implementirani su komunikacijski paketi za trening radnika prve linije sa romskim porodicama, priručnik za radionice za majke i pružaoce nege u romskim porodicama i uputstva za građenje kapaciteta za lokalne međusektorske timove za rani razvoj romske dece.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledalo ovo predavanje i o čemu su sve Sanja i Vesna govorile pogledajte na linku ispod: