Home Vesti „Dan Laze Telečkog“

„Dan Laze Telečkog“

481
0

Udruženja Petrovaradin Media i HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama treću godinu zaredom organizuje „Dan Laze Telečkog” u čast ovog velikana srpskog glumišta, sa željom da mladim ljudima, čestim posetiocima ulice koja nosi njegovo ime, skrenemo pažnju na njegov značaj i doprinos srpskoj kulturnoj sceni.

Laza Telečki bio je pozorišni glumac, reditelj i istaknuti član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.  Osim izložbe „Laza Telečki” koja će krasiti samu ulicu, u subotu, 22. jula, organizovaćemo i predavanje o životu, radu i značaju prvog srpskog profesionalnog glumca, kao i prikladan prateći program tokom dana.

Program za sugrađane koji žele da prisustvuju je besplatan, a za prijave i dodatne informacije možete se obratiti putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com 

Program:

17.30 č Radionica za decu na otvorenom: Lutkarsko pozorište

– Najčešće igrane predstave u dečijim objektima i ustanovama ali i u pozorišnim salama koje ne zahtevaju mnogo scenskog prostora i tehnike. Lepe lutke, scenografija, dobra muzika i koreografija čine ove predstave zabavnim, edukativnim i uzbudljivim za sve mališane.
– Kroz interesantnu radionicu vodiće nas Suzana Adžić, glumica lutkarskog pozorišta „Pozorište iz kofera” koja će mališane upoznati sa interesantnim likovima iz bajki, izradom pozorišnih lutaka, scenografijom i mnogim drugim zanimljivostima vezanim za lutkarsko pozorište.

Lokacija radionice – u ulici Laze Telečkog (u blizini „Lazinog salaša”)

18.00 č Predavanje kroz vođenu turu: „Ulica priča priču Laze Telečkog”

– Priču o životu Laze Telečkog – glumca čije ime nosi jedna od najpoznatijih novosadskih ulica, kroz interesantnu vođenu turu, ispričaće Biljana Milošević, turistički vodič.
Vreme sastanka: 22.7. u 18.00 č ispred Srpskog narodnog pozorišta

19.00 č Svečano otvaranje izložbe u ulici Laze Telečkog uz muzičku pratnju

– Jožef Riter, klavir
– Olivera Bolta, glas

Osveženje i degustacija na „Lazinom salašu”.